Alamo Race Track

Alamo Race Track

Alamo Race Track is terug! Na de succesvolle theatervoorstelling How Long is Now van Conny Janssen Danst en de internationaal gevierde voorstelling Lebensraum van Jakop Ahlbom komt Alamo Race Track nu met hun vierde album HAWKS.

Alamo Race Track is de afgelopen tijd vooral in theaters te zien geweest. Na een succesvolle tournee met de productie 'How Long is Now' (in samenwerking met het dansgezelschap Conny Janssen Danst) en twee producties in samenwerking met theatermaker Jakop Ahlbom, heeft de band in een loods aan de rand van Amsterdam een studio gebouwd.
Het afgelopen jaar heeft de band zich daar teruggetrokken om te werken een een nieuw album. Meer dan ooit is het resultaat een 'band-plaat' geworden; een plaat waar de groep van begin tot eind met zijn allen aan heeft gewerkt. Het is het meest veelzijdige en diepgaande werk van de groep tot nu toe, dat zich laat kenmerken door een sfeervol maar krachtig band-geluid. Na de vele theaters is de band weer helemaal klaar voor een clubtour die dit voorjaar zal volgen naar aanleiding van de aanstaande release (23 maart 2015) van de nieuwe Alamo Race Track plaat: HAWKS.

Op 1 april werd Hawks voor een uitverkocht Paradiso Noord gepresenteerd. De volkskrant kopte de dag erna: "IJzersterke presentatie van een robuust album" en ‘Surfgitaren, suizende orgeltjes, een jankende pedal steel geven de liedjes op de plaat al glans; live klonk het nog intenser.’ ****

Tijdens Motel Mozaique werd het nog eens dunnetjes over gedaan. 3voor12 zette Alamo Race Track op 6 in hun MoMo top 20. "Hier staat een opvallend hechte band in topvorm!"

Kicking the Habit over Motel Mozaique: "Weinig bands zullen zó dichtbij de bevlogen energie van Arcade Fire's Funeral komen als Alamo Race Track deze avond."

Hier enkele reacties op het album;

De Volkskrant: "Hawks is het vierde album en de vierde voltreffer" ****

Kicking the Habit: "Ongrijpbare magie gevangen in muziek waar het prettig lastig de vinger op leggen is....Hawks is in elk geval net als de voorgangers van even uitzonderlijke als ongrijpbare klasse." triple AAA

OOR: "Met Hawks heeft Alamo Race Track wederom een juweeltje afgeleverd."

Naar boven