De Baron

De Baron

Wel eens in een klezmer-moshpit gestaan?
De Baron maakt Guerrilla-Brass. Ze halen hun inspiratie uit verschillende wereldgenres: DesertRock, BalkanBeat en het Nederlandse levenslied. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek.

Bezetting:
Niek Lathouwers: Zang en bas
Pascal van Hulst: Zang, alt en baritonsax
Duco de Vries: Tenorsax
Freek Hofste: Backings en gitaar
Anton Hoogvliet: Backings en drums
Brend Kolfschoten: Trombone
Ivar Verburg: Trompet

Pers

"Na afgelopen jaar een aantal singles uit te hebben gebracht komt De Baron met hun debuutplaat genaamd 'BenBiri'. En we mogen toch wel concluderen dat Nederland weer een prima band rijker is."... "Bij dit album kun je simpelweg niet stil zitten." - Maxazine 

"Maar volgens ons moeten de vonken tijdens een optreden van De Baron niet alleen overspringen, maar is er heus brandgevaar!" - Luminous Dash (BE) 

"De oosterse riffjes van de blazers en gitaar geven een sfeer van de sprookjes van 1.001 nachten. Zo klinkt muziek in de Nederlandse taal werelds." - Timpaan

"het anarchistische antwoord op de Amsterdam Klezmer Band" Musik an Sich (DE)

HEAVEN MAGAZINE **** 4 sterren “Het schrijftalent voor een prachtig lied zoals “Rivier” is niet iedereen gegeven”
WRITTEN IN MUSIC **** 4 sterren “Ondanks de jeugdige leeftijd weerklinkt er voornamelijk ervarenheid… Een perfecte basis om verder vanuit op hongerig stroperspad te gaan. Hijs de zeilen, De Baron is in aantocht”
PLATOMANIA 8/10 “Muzikale stijlen doen ze niet aan, die gooien ze op de grote hoop en mengen ze tot een grote smeltkroes van genres en culturen”
MAXAZINE 8/10 “Bij dit album kan je simpelweg niet stilzitten”
MUSIC MAKER “BenBiri is bovenal meer dan een puik visitekaartje van een veelbelovende act"

Naar boven