Green Hornet

Green Hornet

Geloof me, er zijn weinig bands die zo bezeten en gedreven klinken als deze drie mannen uit Groningen. Alleen al het scheurende orgel, in fuzz gedrenkte gitaren en twee furieuze zangers maakt Green Hornet a league on it’s own.

Goede rock & roll is geen truukje maar vereist volledige toewijding en de drang verder te gaan dan gezond is. Green Hornet live lijkt het meest op een zelfmoordaanslag. De compacte bezetting van orgel, gitaar en drums werkt als een opgevoerde stoomwals die, altijd gevaarlijk, soms ineens stil blijft staan, om onverwacht weer over het publiek heen te denderen. Een handvol Europese tours, onder andere als voorprogramma en begeleidingsband van sleazeheld Andre Williams, festivals als Noorderslag, Lowlands en ontelbare optredens in Nederland hebben dat allang bewezen.

Green Hornet bracht, naast 7-inches en EP’s, vier albums uit, waarvan het laatste op Excelsior. Hoewel elk album een eigen sound heeft, blijft Green Hornet zijn in fuzz gedrenkte garagerock, zuigende grote-stadsblues en bezwerende orgelinstrumentals trouw. Vet en agressief, maar vooral soulful, intens en waar mogelijk uitgekleed tot op het bot. Green Hornet weet niet anders of goede muziek klinkt zo en één optreden is genoeg om te begrijpen dat deze Groningers gelijk hebben.

Naar boven