Tangarine

Tangarine

Als identieke eeneiige tweeling is Tangarine een unieke en graag geziene gast op de podia. Voor Arnout en Sander Brinks was de Corona periode een gelegenheid om een nieuwe weg in te slaan en met name hun talenten als songwriters te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde hebben de tweelingbroers een aantal sterke popsongs opgenomen en een nieuwe sound en show ontwikkeld. Met sterke refreinen, sfeervolle arrangementen en hun unieke stemgeluid laat Tangarine de potentie van in- ternationaal hitsucces klinken.

Niet alleen vormt Tangarine op het podium een eenheid. Ook daarbuiten liep het leven van de broers vrijwel altijd synchroon. Tot drie jaar geleden. Terwijl Sander vader werd, strandde de relatie van Arnout. Vreugde en verdriet liepen door elkaar en de parallelle levens gingen elk een andere koers en richting. Dat had ook muzikale impact waar- door de broers zich de afgelopen jaren zowel op persoonlijk als muzikaal vlak op- nieuw hebben moeten uitvinden. Hun songs kregen een ander gevoel, inhoud en sfeer.
De behoefte om zich meer te ontwikkelen als songwriter en artiest kreeg vorm door de samenwerking met producer Gordon Groothedde. Hij wist de broers te overtuigen van hun unieke talenten en mede daardoor liggen er nu een aantal geweldige popsongs klaar.

De gezichten en stemmen blijven hetzelfde. De songs zullen anders zijn dan de mix van indie, folk en americana waarmee het duo zich een eigen positie wist te verwerven in het Nederlandse muzieklandschap. Sinds 2010 bracht Tangarine vijf albums uit en met name de samenwerking met Calexico leverde lovende kritieken op en bezorgde de band een volle agenda en een trouwe fanbase. In 2014 kreeg Tangarine nationale bekendheid als huisband van De Wereld Draait Door en veroverde de harten van de tv-kijkers. De broers reisden langs vrijwel ieder poppodium in Nederland en speelden op festivals als Lowlands, Haldern Pop en Into The Great Wide Open. In de jaren erna richtte Tangarine zich op concerten in het theater. Tevens werden Arnout en Sander door Esquire uitgeroepen tot de best geklede artiest.

In februari 2021 kondigden Tangarine en poppodium Hedon een samenwerking aan. Gezamenlijk werd er gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe liveshow waarmee Tangarine zich wil profileren op poppodia en festivals. Heel bewust kiest de band voor detail en totaalbeleving die goed matchen met de nieuwe songs. Vanaf het najaar zal Tangarine weer live gaan spelen het publiek kennis laten maken met songs als ‘Here with You’, ‘Shadow’ en ‘Scars’. Songs met veel dynamiek en refreinen die je snel her- kent en mee kunt zingen. Misschien niet zo zuiver als Arnout en Sander, maar wel met net zoveel gevoel en passie door de teksten met veel elementen van identificatie en herkenning.

Naar boven