Tim Knol

Tim Knol

Het klinkt als een droomverhaal. En dat is het misschien ook wel. Want vier jaar geleden kon Tim Knol alleen maar dromen van uitverkochte zalen, uitzinnige festivalweides en je werk maken van het schrijven van mooie liedjes. Een paar jaar, twee platen en een rij aan imposante optredens verder is de droom waarheid geworden. En blijkt die droom eigenlijk pas net begonnen.

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het crescendo met de in Hoorn geboren en getogen muzikant. De plaat kreeg uitsluitend lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op grote festivals, talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Na drie stormachtige jaren was het tijd om even een stapje terug te doen. Tijd om nieuwe nummers te schrijven, te reizen en te fotograferen. Om te groeien, als mens en muzikant. Een ontwikkeling die leidt tot een derde plaat die in de tweede helft van 2013 verschijnt.

Voorspellingen zijn altijd gevaarlijk. Zeker in de popmuziek. Maar dat er voor deze pas 23 jarige muzikant een mooie toekomst in het verschiet ligt is duidelijk. Met zijn liedjes en stem verbindt hij het heden met het verleden en weet hij een groeiende schare liefhebbers te bereiken.

Met zijn derde plaat breekt er een nieuw hoofdstuk aan in het verhaal van Tim Knol. Een hoofdstuk waarin Tim met een nieuwe plaat, een nieuw geluid, een nieuwe band en hernieuwde energie laat zien dat hij misschien pas 23 is, maar dat dat geen reden hoeft te zijn om Nederland niet definitief te veroveren. Er valt immers nog genoeg te dromen.

Tim Knol brengt zijn derde plaat in het najaar van 2013 uit bij Excelsior Recordings.

Naar boven