Alamo Race Track presenteert tweede single

Alamo Race Track presenteert tweede single
Got To Get Home van het nieuw te verschijnen album Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae

Alamo Race Track brengt vandaag Got To Get Home uit, de tweede single van het nieuwe album Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae, dat later dit jaar op 6 oktober verschijnt. Ze leken een tijdje van de radar verdwenen, maar hebben de afgelopen tijd in stilte gewerkt aan nieuw materiaal. De band rondom zanger en gitarist Ralph Mulder bracht tussen 2003 en 2015 vier ijzersterke platen vol eigenzinnige muziek uit en veroverde de harten van menig indieliefhebber. Black Cat John Brown, afkomstig van het gelijknamige album en met een houtjetouwtje videoclip, gefilmd in de kleedkamer van Tivoli, ging de wereld over en groeide uit tot een hit in de alternative charts. Dat album kreeg onlangs een feestelijke re-release via Excelsior Recordings. In aanloop naar het nieuwe album verscheen eerder al de single Sally H., het eerste officieel uitgebrachte werk sinds het laatste album Hawks uit 2015.


Een persoonlijk verslag als een muzikale tijdcapsule

De lichtvoetige gitaren en vocale harmonieën op Got To Get Home doen misschien anders vermoeden, maar het nieuwe Alamo Race Track-album vindt zijn oorsprong in een moeilijke periode voor Mulder. Niet alleen was er de pandemie, ook in de persoonlijke sfeer veranderde er een hoop in het leven van de Groninger.

"Got To Get Home gaat over mijn eerste ervaring met de lelijke kant van religie en het abrupte einde van een prille liefde”, zegt Mulder over de nieuwe single. Het nummer vormt, samen met de andere songs op het nieuwe album, een zeer persoonlijk verslag van verschillende periodes in zijn leven, waarbij Mulder de luisteraar ook meeneemt naar zijn jonge jaren in de streek waar hij opgroeide.

Alamo Race Track presenteert op 6 oktober Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae op Excelsior Recordings. Vervolgens gaat de band op een uitgebreide clubtour dwars door Nederland.

17 jul. 2023

Naar boven