DOUWE BOB NAAR FINALE SONGFESTIVAL!

DOUWE BOB NAAR FINALE SONGFESTIVAL!

Douwe Bob is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Hij eindigde dinsdagavond bij de eerste tien artiesten bij de halve finale.

Douwe Bob en zijn band namen het dinsdagavond in de Globe Arena in de Zweedse hoofdstad op tegen acts uit zeventien andere landen. De tien artiesten die de meeste punten van de nationale vakjury's en het Europese tv-publiek wisten binnen te slepen, treden zaterdag met zestien andere acts aan in de finale van het Songfestival.

Naast Nederland kwalificeerden ook Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta zich.

Het meest besproken onderdeel van het optreden van Douwe Bob tijdens de eerste halve finale was de tien seconden stilte, halverwege het liedje. Tijdens de stilte die Douwe Bob liet vallen in zijn liedje, juichte het publiek uitbundig.

Douwe Bob stond niet alleen op het podium, hij werd vergezeld door zijn vaste begeleidingsband, bestaande uit onder meer toetsenist Matthijs van Duijvenbode, organist Thijs Boontjes en voormalig Krezip-gitarist J.P. Hoekstra.

10 mei. 2016

Naar boven