Met de groeten van Alamo Race Track

Met de groeten van Alamo Race Track

De beste gitaarband van Nederland is terug met een nieuw album dat luistert als een muzikale ansichtkaart

Waar je ook heen gaat en wat je ook doet, het lijkt soms alsof elke weg uiteindelijk weer terugleidt naar je roots, naar je jeugd, als een door het universum gestuurde wichelroede. Ralph Mulder, frontman van Alamo Race Track, kan erover meepraten. Op Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae, het nieuwe album van zijn band, horen we het verslag van een moeilijke periode, waarin Mulder midden in coronatijd wegens familieomstandigheden terugkeerde naar zijn geboortestreek Oost-Groningen. “De dagelijkse routine van werken in en rondom de boerderij van mijn broer en de vele fietstochten gaven mij ontzettend veel rust en daardoor ruimte in mijn hoofd”, vertelt Mulder daarover. “Ik kon door die innerlijke rust mijn gedachtenstroom de vrije loop laten, waardoor de ideeën, onderwerpen, melodieën en muziek als vanzelf kwamen. Ik zie het album als een soort ode aan mijn jeugd, een ode aan Oost-Groningen.”//// De acht jaar sinds het verschijnen van het laatste album van 's lands beste gitaarband zijn het waard geweest, want Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae, dat uiteraard bij Excelsior Recordings verschijnt, is een prachtige verzameling songs die luisteren als een muzikale ansichtkaart.

“Herinneringen verwerkt tot eigenzinnige, mooie liedjes” – De Volkskrant, ★★★★

“Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae is een mooi thematisch liedboek geworden vol fijne details en met een aantal verrassende songs” – Written In Music, ★★★★

“Soms is het helemaal niet erg om ergens lang op te moeten wachten als het gewoon goed is wat je krijgt.” - Nieuwe Revu


Foto: Martijn Langerhuizen

De band nam onlangs een livesessie op bij SSE Noord, waar ze Got To Get Home, een van de nummers van de nieuwe plaat, speelden.

Daarnaast gaat Alamo Race Track op een uitgebreide albumtour door Nederland om de release van Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae luister bij te zetten.

9 okt. 2023

Naar boven