Michelle David & The True-tones kondigen najaarstour aan, delen Cold Cold World video

Michelle David & The True-tones kondigen najaarstour aan, delen Cold Cold World video

Nederlands/Amerikaanse soulformatie terug voor Nederlandse clubshows –Wereldwijde lof voor nieuw album Brothers & Sisters

Michelle David & The True-tones kondigen een najaarstour aan langs de Nederlandse clubs. Na hun shows in Groningen, Nijmegen, Brugge en zelfs een uitverkochte AB club in Brussel, komt de geprezen souljazzformatie in het najaar terug naar Amersfoort, Den Haag, Breda, Haarlem en Rotterdam.

Vandaag deelt de band ook de video van Cold Cold World, met daarin al een impressie van de Europese tour van Michelle David & The True-tones. Daarnaast is ook de livestream van de uitverkochte Brusselse show in Ancienne Belgique hier terug te zien.

De tour is in het kader van het nieuwe album Brothers & Sisters – vorige maand uitgebracht op het Italiaanse label Record Kicks. Op het zevende album grijpt de band terug naar een wat rauwer en energieker geluid. Brothers & Sisters krijgt daarvoor lof uit alle windstreken, want zoals Craig Charles op BBC Radio 6 Music waarschuwt: “It’s going to be a big year for them”.

De Volkskrant stelt in de 4-sterren recensie; "Brothers & Sisters zou weleens hun sterkste collectie songs tot dusver kunnen zijn". Het gerenommeerde Amerikaanse radiostation KEXP rept over "A solid set of classic soul”. Het Duitse Kulturnews weet het zeker: "Brothers & Sisters' is not only the retro-soul album of the year - it is one of the best albums of the year".

Michelle David & The True-Tones haalt de inspiratie uit oude gospel, de klassiekers van het vermaarde Stax-label, of de platen van Bobby Womack, om maar wat dwarsstraten te noemen. Met die gedachte is de nieuwe plaat van Michelle David & The True-tones ook opgenomen; live met de volledige band; tegelijkertijd in één ruimte; energiek, authentiek en meeslepend. Al hoor je in alle gevallen het onmiskenbare geluid en de boodschap van Michelle David & The True-tones. -

De individuele talenten van Michelle David (zang), Paul Willemsen (gitaar, basgitaar), Onno Smit (gitaar, basgitaar) en Bas Bouma (drums) vormen samen al jaren een geoliede machine die het kenmerkende geluid van Michelle David & The True-tones bepalen. De instrumentatie van de band, gekenmerkt door funky baslijnen, en de krachtige vocalen van Michelle David, vormen een levendig geheel in de studio. De prominente toevoeging van blazers op het album geeft een dynamische dimensie aan de nummers.

Michelle David & The True-tones weten hoe je een gloedvolle avond klassieke soul presenteert. Met hun opzwepende grooves, krachtige vocalen en sterke melodieën is al menig festivalweide bezworen. Maar ook in talrijke clubs, concertzalen en poptempels zijn – in binnen- en buitenland – inmiddels de voegen op barsten getest; van Pinkpop tot North Sea Jazz en tours van Spanje tot Scandinavië is elke show een onvergetelijke live-ervaring. Daarnaast is ook de discografie van de band veelgeprezen; een Edison-nominatie, Album van de Maand op het Franse radiostation FIP tot Album of the Year bij het Britse BBC Radio 6 Music.

Michelle David & The True-tones live data:
31 mei: Hellendoorn (NL) Dauwpop
31 mei: Leeuwarden (NL) Frysk Straatfestival
7 juni: Barcelona (SP) Jamboree
8 juni: Segovia (SP) Afro Blue Festival
11juni: Paris (FR) Cabaret Sauvage
14 juni: Chatellerault (FR) Fest Jazzellerault
29 juni: Tilburg (NL) Spoorpark Live
4 juli: Kassel (DE) Kulturzelt
20 juli Lichtenvoorde (NL) Zwarte Cross
27 juli Honigsee Honey (DE) Lake Sessions
9 augustus: Bamberg (DE) Blues & Jazz Festival
23 augustus: Valkenburg (NL) Openluchttheater
25 augustus: Aartswoud Jazz (DE) Aartswoud
31 augustus: Keulen (DE) Summer Chill Out Festival
14 november: Amersfoort (NL) FLUOR
21 november: Den Haag (NL) PAARD
23 november: Breda (NL) MEZZ
28 november: Haarlem (NL) Patronaat
14 december: Rotterdam (NL) LantarenVenster

17 mei. 2024

Naar boven