Michelle David & The True-tones met 'That Is You' door Europa

Michelle David & The True-tones met 'That Is You' door Europa

Nederlands/Amerikaanse soulformatie kondigt Europese tour aan en deelt single 'That Is You' van album Brothers & Sisters, 5 april uit op Record Kicks

'That Is You' is de titel van de nieuwe single van Michelle David & The True-tones. De track is even soulvol en catchy als de eerder uitgebrachte titeltrack van het album Brothers & Sisters. De plaat, die op 5 april uitkomt op het Italiaanse label Record Kicks, is alweer het zevende album van Michelle David & The True-tones.

Na hun shows in Denemarken en Zweden, hervat de band op 31 maart (met een optreden op Paaspop) hun Europese tour, die vervolgens langs Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en uiteraard ook Nederland en België trekt.

Op Brothers & Sisters – wellicht het beste album van Michelle David & The True-Tones – grijpt de band terug naar een wat rauwer en energieker geluid. De band haalt de inspiratie uit oude gospel, de klassiekers van het vermaarde Stax-label, of de platen van Bobby Womack, om maar wat dwarsstraten te noemen. Met die gedachte is de nieuwe plaat van Michelle David & The True-tones ook opgenomen; live met de volledige band; tegelijkertijd in één ruimte; energiek, authentiek en meeslepend. Al hoor je in alle gevallen het onmiskenbare geluid en de boodschap van Michelle David & The True-tones.

Michelle David over de nieuwe plaat: "This album emerged at a pivotal moment where I didn't want it to be merely another self-absorbed journey but rather a collective tour of "US & WE." How could I remain oblivious to all that transpires around us? We face a multitude of pressing concerns that demand immediate attention. This isn't something that I'm conjuring up myself; it's everywhere – on TV, radio, social media, and in publications. Instead of turning a blind eye, I decided to express it through the only medium I knew how: singing into the mirror and allowing the mirror's light to reflect upon you."

De individuele talenten van Michelle David (zang), Paul Willemsen (gitaar, basgitaar), Onno Smit (gitaar, basgitaar) en Bas Bouma (drums) vormen samen al jaren een geoliede machine die het kenmerkende geluid van Michelle David & The True-tones bepalen. De instrumentatie van de band, gekenmerkt door funky baslijnen, en de krachtige vocalen van Michelle David, vormen een levendig geheel in de studio. De prominente toevoeging van blazers op het album geeft een dynamische dimensie aan de nummers.

Michelle David & The True-tones weten hoe je een gloedvolle avond klassieke soul presenteert. Met hun opzwepende grooves, krachtige vocalen en sterke melodieën is al menig festivalweide bezworen. Maar ook in talrijke clubs, concertzalen en poptempels zijn – in binnen- en buitenland – inmiddels de voegen op barsten getest; van Pinkpop tot North Sea Jazz en tours van Spanje tot Scandinavië is elke show een onvergetelijke live-ervaring. Daarnaast is ook de discografie van de band veelgeprezen; een Edison-nominatie, Album van de Maand op het Franse radiostation FIP tot Album of the Year bij het Britse BBC Radio 6 Music.

Michelle David & The True-tones live data:
March 31st – NL, Schijndel – Paaspop (XL)
April 6th – FR, La Clusaz – Radio Meuh Circus Festival
April 7th – CH, Zurich – Moods
April 13th – NL, Groningen – Oosterpoort
April 24th – BE, Brugge – Cactus Club
April 25th – BE, Brussels – AB Club
April 26th – NL, Nijmegen – Doornroosje
April 27th – DE, Minden – Jazzclub
April 28th – DE, Frankfurt – Brotfabrik
April 29th – DE, Berlin – Privat Club
May 1st – BE, Lessines – Roots and Roses
May 2nd – DE, Gronau – Jazzfest (XL)
May 25th – NL, Leeuwarden – Frysk Straatfestival (XL)
May 31st - NL Hellendoorn - Dauwpop (XL)
June 7th – ES, Barcelona – Jamboree
June 8th – ES, Segovia – Afroblue Festival
June 11th – FR, Paris – Cabaret Sauvage
June 14th – FR, Chatelleraut (86) – Fest Jazzelleraut
June 21st – AT, Neukirchen – Club of Newchurch
June 27th – Gibraltar June 29th – NL, Tilburg – Spoorpark Live (XL)
June 30th – DE, Larz – Fusion Festival (XL)
July 6th - NL, Veghel - Fabriek Magnifique (XL)
July 20th - NL, Lichtenvoorde - Zwarte Cross
August 11th - NL, Den Bosch - Boulevard Festival
August 23rd - NL, Valkenburg - Openluchttheater (XL)
August 25th - NL, Aartswoud - Jazz In Aartswoud

22 mrt. 2024

Naar boven