Sally H. markeert de comeback van Alamo Race Track

Sally H. markeert de comeback van Alamo Race Track
De single is een voorbode op een nieuw album

Waar je ook heen gaat en wat je ook doet, het lijkt soms alsof elke weg uiteindelijk weer terugleidt naar je roots, als een door het universum gestuurde wichelroede. Alamo Race Track kan erover meepraten.

De band rondom zanger en gitarist Ralph Mulder brengt tussen 2003 en 2015 vier ijzersterke platen vol eigenzinnige muziek uit, en verovert de harten van menig indieliefhebber. Black Cat John Brown, afkomstig van het gelijknamige album en met een houtjetouwtje videoclip, gefilmd in de kleedkamer van Tivoli, gaat de wereld over.

Alamo Race Track leek een tijdje van de radar verdwenen, maar heeft de afgelopen tijd in stilte gewerkt aan hun nieuw te verschijnen album Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae.

Het album wordt vooruit gegaan door de single Sally H., die vandaag verschijnt. Hoewel de lichtvoetige, Beatlesque gitaren, psychedelische texturen en vocale harmonieën op het nummer misschien anders doet vermoeden, vindt Greetings from the Tear Valley and the Diamond Ae zijn oorsprong in een zware periode voor zanger en gitarist Ralph Mulder.

Mulder keerde vanwege het ziekbed van zijn vader terug naar Oost-Groningen, waar hij opgroeide, en vond daar in opborrelende herinneringen de inspiratie voor het nieuwe album.

Terug in Amsterdam besloten Ralph Mulder en Robin Berlijn (kameraad, tevens mede-partner Alamo Landscaping) dat het een logische stap zou zijn, om het album op te nemen in buurtschap Ter Wupping, onder leiding van Frans Hagenaars. In de boerderij van Michel Mulder, broer van.
Begin dit jaar speelde de band in nieuwe bezetting al op ESNS en Motel Mozaique, gevolgd door een drietal shows (in TivoliVredenburg, Paradiso Tolhuistuin en Oosterpoort) ter viering van de re-release van Black Cat John Brown.

Alamo Race Track presenteert op 6 oktober Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae op Excelsior Recordings. Vervolgens gaat de band op een uitgebreide clubtour dwars door Nederland.

Ralph Mulder - zang, gitaar
Nienke Overmars - drums
David Corel - bas, zang
Robin Berlijn - gitaar, zang

7 jun. 2023

Naar boven