Tim Knol gaat de dialoog aan De productieve alleskunner brengt eerste single van nieuw album uit

Tim Knol gaat de dialoog aan  De productieve alleskunner brengt eerste single van nieuw album uit

Tim Knol schrijft en zingt liedjes, fotografeert, maakt podcasts, runt een eigen label en trekt er regelmatig op uit met De Wandelclub. Tim Knol is van alle markten thuis en dat zullen we weten ook.

Hij brak op jonge leeftijd door als muzikant. Hij stond op Pinkpop en Lowlands en werd omarmd door het journaille, maar kwam zichzelf ook een paar keer goed tegen. Gelukkig was hij jong genoeg om op te krabbelen uit de put waarin hij gevallen was en zette hij zijn ervaringen om in muziek. Tim deelde lief en leed met de luisteraar, die met hem mee groeide en zo een zeer persoonlijk inkijkje kreeg in de psyche van de songsmid.

Flash-forward naar 2023, naar een Tim die fitter is dan ooit en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Voor zijn nieuwe album Long Live Your Friends koos hij voor een andere benadering en maakte hij veel gebruik van demo-opnamen op zijn telefoon, opgenomen bij hem thuis, in kleedkamers, op podia of onderweg. Deze werden met behulp van vriend en producer Sam Verbeek uitgewerkt tot de volwaardige songs die uiteindelijk de nieuwe plaat zouden gaan vormen. Op Long Live Your Friends denkt Tim Knol na over thema's als vriendschap en maatschappelijke polarisatie. Hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met elkaar omgaan, maar heeft tegelijkertijd ook goede hoop dat we er samen uit kunnen komen. We're Gonna Make It.

Het nieuwe album verschijnt op 25 augustus in vele verschillende formaten. Van cd, naar zwart of transparant vinyl, tot en met een limited deluxe editie: gesigneerd, met slipmat en exclusieve polaroid uit de collectie van Tim Knol. En uiteraard ook digitaal.

19 jun. 2023

Naar boven