Tim Knol: "I'm Not Ready For The City"

Tim Knol:

Luister naar de nieuwe single van Tim Knol - Met videogameclip van Moon Moon Moon!

Nog even en de ontkerkeling van Nederland is compleet. Behalve in de steden, daar zal Het Geloof standhouden, zo vertelde een pater uit Waalwijk onlangs in het Journaal. Met andere woorden: niet alles is slecht aan de stad. Daarom wonen d’r ook zoveel mensen. 

Tim Knol is ook een stadsmens. Geboren en getogen in Hoorn, woont hij Anno 2018 in Amsterdam, op een van de drukste plekken, om de hoek van Heineken’s Brouwerij. 

“Amsterdam is een hele vette stad om in te wonen maar ik heb er nooit een liedje kunnen schrijven. Continu afleiding. Als ik een sirene hoor zit ik al meteen op AT5 te kijken wat er aan de hand is en ben ik daar een uur zoet mee en vergeet ik totaal waar ik mee bezig was.” 

En toch, is het platteland de plek waar-ie ook heel graag wil zijn. Want hoe tof de stad ook is, het is dikwijls ook een monster. 

“Het is heel fijn om mij terug te kunnen trekken in Hoorn. Het is niet helemaal het platteland maar wel een stuk rustiger. Ik heb daar een studio aan het IJsselmeer en totale stilte. 

Tims nieuwe single ‘I’m Not Ready For The City’ gaat over dat gevoel. 

“Dit liedje is ontstaan in een huisje waar ik in zat tijdens het schrijven van mijn vierde plaat 'Cut The Wire'. In Egmond aan Zee. In de middle of nowhere kwam dit liedje eruit. Een soort relativering dat ik me niet altijd op mijn gemak voel in de grote stad.” 

‘I’m Not Ready For The City’ is een nieuwe track. Opgenomen in de sessies die uitmondden in z’n jongste album ‘Cut The Wire’, moest het lied nog rijpen voordat het z’n definitieve vorm vond.
 
Tim Knol op Tour
02 nov. Poppodium Hedon Zwolle
03 nov. Bibelot Dordrecht
09 nov. Gebouw-T Bergen Op Zoom
10 nov. Mezz Breda
16 nov. Fluor Amersfoort
23 nov. De Oosterpoort Groningen
24 nov. De Pul Uden
08 dec. Grolsch Zaal Enschede
05 jan. Paradiso Grote Zaal Amsterdam

12 okt. 2018

Naar boven