ALAMO RACE TRACK IN MAART MET NIEUW ALBUM HAWKS

ALAMO RACE TRACK IN MAART MET NIEUW ALBUM HAWKS

ALBUMPRESENTATIE IN PARADISO NOORD • EERSTE TRACK ONLINE

Alamo Race Track brengt op 23 maart het eerste album in vier jaar uit. Hawk is het vierde album van de Amsterdamse band en maakt vandaag de eerste track beschikbaar: Young Spruce and Wires (Spotify • YouTube • Soundcloud). Alamo Race Track presenteert het album op 1 april in Paradiso Noord te Amsterdam.Na de release van het derde album en veelgeprezen Unicorn Loves Deer speelt Alamo Race Track in stad en land, trekt de theaters in voor twee producties met theatermaker Jakop Ahlbom en verzorgt de band de muziek bij How Long Is Now van het dansgezelschap Conny Janssen Danst. Alamo Race Track bouwt een eigen studio in een loods aan de rand van Amsterdam om er een jaar lang te werken aan het vierde album. Het resultaat, opgenomen in SSE Noord met producer Frans Hagenaars, is meer dan ooit een band-plaat. Hawks is een album waar de groep van begin tot eind met zijn allen aan heeft gewerkt en daarmee het meeste veelzijdige en diepgaande werk tot nu toe.

Alamo Race Track speelt aanstaand weekend op het Grasnapolsky festival en onderneemt na de presentatie in Paradiso Noord een tour langs de Nederlandse clubs. Het vijftal is inmiddels bevestigd voor het Bevrijdingsfestival in Wageningen en Welcome To The Village in Leeuwarden.

De band debuteert in 2003 met het album Birds At Home en brak door met de opvolger Black Cat John Brown (2006). De internationale tour met het door pers en publiek alom geprezen Unicorn Loves Deer speelde de band in de nieuwe en huidige bezetting: Ralph Mulder (zang, gitaar), Leonard Lucieer (gitaar, zang), Robin Buijs (drums), Peter Akkerman (bas) en Jaap Bossen (gitaar).

Tourdata:
zo 08 feb: Radio Kootwijk - Grasnapolsky
zo 29 mrt: Kampen - 't Ukien
wo 01 apr: Amsterdam - Tolhuistuin
do 23 apr: Groningen - Vera
vr 24 apr: Dordrecht - Bibelot
za 25 apr: Utrecht - Ekko
di 05 mei: Wageningen - Bevrijdingsfestival
do 07 mei: Breda - Mezz
vr 15 mei: Zwolle - Hedon
vr 05 juni: Hengelo - Metropool
17-19 juli: Leeuwarden - Welcome To The Village

3 feb. 2015

Naar boven