Anne Soldaat presenteert nieuw album 'Talks Little, Kills Many'

Anne Soldaat presenteert nieuw album 'Talks Little, Kills Many'

Anne Soldaat presenteert nieuw album 'Talks Little, Kills Many' in Amsterdam en Utrecht • Release op Record Store Day Hoor de nieuwe single The Island Man (feat. Barry Hay)

Anne Soldaat presenteert zijn nieuwe album Talks Little, Kills Many met twee releaseshows: 23 april in Paradiso Noord in Amsterdam en op 24 april TivoliVredenburg in Utrecht.

Het album verschijnt dit Record Store Day weekend op cd en vinyl. Van de Volkskrant kreeg het album vanochtend al vier sterren: "Het vrolijk huppelende She's Starlight, met onweerstaanbare versnelling, roepen we alvast uit tot lenteliedje van 2015. Totally Mad danst over de twaalfsnarige gitaar. Bezwerend is de dwarsfluit van Barry Hay (Golden Earring) in het sterke The Island Man. Zo valt het album, door Soldaat knipogend 'kampvuurplaat' genoemd, behalve door melodieuze schoonheid op door kleurenrijkdom. Je zou er haast aan wennen."

Luister hier naar The Island Man!

Anne Soldaat's nieuwe album heet 'Talks Little, Kills Many'. De afgelopen jaren speelde Soldaat met de bands van Tim Knol en Freek de Jonge, ging hij op pad met Clean Pete en schrijfster Maartje Wortel en keerde zijn band Daryll-Ann een jaar lang terug op de podia met hun reünie-tour.

Vorig jaar nam Soldaat twaalf nieuwe liedjes op, met een andere aanpak dan op z'n vorige twee platen. Want voor de albums In Another Life (2009) en Anne Soldaat (2012) toog de zanger en gitarist nog naar Los Angeles om zijn werk op te nemen met Jason Falkner (Beck, Air, Daniel Johnston). Voor zijn derde plaat bleef hij dicht bij huis. Opgenomen in Amsterdam (Volkshotel en Studio Sound Enterprise Noord) en ingetogener en akoestischer dan men van hem gewend is. 

Soldaat speelde vrijwel alle instrumenten zelf. Hier en daar begeleid door harp en strijkkwartet met arrangementen van Reyer Zwart. Een plaat die herinnert aan werk van Loudon Wainwright III of Randy Newman, maar ook Golden Earrings Back Home herroept op het nummer The Island Man, waarvoor hij Barry Hay durfde te vragen om de dwarsfluit nog een keer te spelen.

Tourdata:
do 23 apr: Amsterdam Noord - Tolhuistuin (albumpresentatie)
vr 24 apr: Utrecht - Tivoli (Cloud Nine) (albumpresentatie)
vr 01 mei: IJlst - Huiskamerconcert XL
do 07 mei: Edam - De Harmonie
vr 08 mei: Zwolle - Statenzaal
za 09 mei: Delft - Rietveld Theater
zo 10 mei: Austerlitz - Beauforthuis
vr 15 mei: Coevorden - Theater Hofpoort
za 16 mei: Leeuwarden - Poppodium Romein
zo 17 mei: Amen - De Amer
za 23 mei: Dedemsvaart - Gashouder
zo 24 mei: Hoorn - A Small Town Music Walk
za 30 mei: Vlissingen - De Piek
za 15 aug: Vlieland - Stortemelk

15 apr. 2015

Naar boven