Beans & Fatback in wereldwijde Apple-commercial

Beans & Fatback in wereldwijde Apple-commercial

De Amsterdamse band Beans & Fatback heeft de muziek geleverd voor de nieuwste Apple-commercial.

Met de track Sally The Shape, van het nieuwe album Heroine Lovestruck, is een deal gesloten voor een wereldwijde online campagne voor de iPhone 6s. Daarnaast wordt de commercial in de Verenigde Staten op TV uitgezonden. Eerder deze maand opende de trailer voor de Coen Brothers film Hail, Caesar! (met o.a. George Clooney en Scarlett Johansson) al met Backstabber, eveneens van het laatste Beans & Fatback album.

De commercial met Apple is tot stand gekomen door de inspanningen van Sounds Like Publishing, een coöperatie tussen Excelsior Recordings en publisher Peter van Krimpen. Het is niet voor het eerst dat de muziek van Beans & Fatback te horen is op de Amerikaanse TV. Van het vorige album, With Skin Attached, is een groot aantal tracks geleverd aan verschillende TV series, waaronder Use Me in de sleutelscène van Suits. Meer muziek van deze plaat is te horen in binnen- en buitenlandse films en tv-series als Shameless, Hemlock Grove, Necessary Roughness, Graceland en Parenthood en de Nederlandse film Soof.

Frontman Onno Smit van Beans & Fatback is vereerd met de interesse van de overwegend Amerikaanse music supervisors: "We maken Amerikaanse muziek, dus een groter compliment kun je niet krijgen". Ferry Roseboom namens het label: “Dit is echt heel fijn. En tis loon naar hard werken hè, aan alle kanten.”

Beans & Fatback tourt momenteel door Nederland met het nieuwe album.

Tour data:
11/03 Deventer - Burgerweeshuis
17/03 Rotterdam - Rotown
30/03 Groningen - Vera
02/04 Dedemsvaart - Gashouder
08/04 Gouda - So What

Luister HIER de volledige versie van Sally The Shape!

22 feb. 2016

Naar boven