Beans & Fatback met nieuwe single, tour en weer Amerikaanse sync

Beans & Fatback met nieuwe single, tour en weer Amerikaanse sync

Beans & Fatback komt met nieuwe single, alweer een Amerikaanse sync, 7" vinyl release op Tender Records én verse toer.

Beans & Fatback brengt een nieuwe single uit van succesalbum With Skin Attached: Come And Get It. Kijk hier de video bij het nummer. Daarnaast maakt de band bekend dat datzelfde Come And Get It binnenkort te horen is in de Amerikaanse hitserie Shameless. Eerder had de band al syncs in onder andere Suits, Hemlock Grove, Necessary Roughness, Graceland, Parenthood en afgelopen december in de Nederlandse film Soof. De komende maanden is Beans & Fatback nog te zien in diverse clubs en op festivals als Where The Wild Things Are en op Bevrijdingsdag. De kaartverkoop voor de clubshows is inmiddels gestart via de websites van de zalen.

Naast deze single komt er begin maart ook nog een vinyl only 7" uit in gelimiteerde en handgenummerde oplage via het label van Tim Knol: Tender Records. Beans & Fatback speelt hun interpretatie van twee classics: Link Wray's Fire & Brimstone en de Animals' Inside Looking Out. De nummers zijn in een middag opgenomen, gemixt en gemasterd in de Amsterdamse Electric Monkey Recordings Studio en dat allemaal weer in mono. De 7 inch is alleen als fysieke release te verkrijgen.

Op With Skin Attached klinkt Beans & Fatback vuiger, rauwer en intenser dan ooit. Echo's van Howlin' Wolf, Earl King en Link Wray, gemixt met hedendaagse invloeden als Dan Auerbach, Dr John en Jack White. De band uit Hoorn stond op diverse festivals deze zomer - waaronder Lowlands, Zwarte Cross, Dijkpop, Welcome To The Village en Oerol - en deed een uitgebreide clubtoer.

Volkskrant ***** ‘With Skin Attached kan zich meteen met vijf-sterren rock ‘n’ rollplaten zoals die onlangs door Jack White en de Black Keys zijn Uitgebracht.
Onverbiddelijke rock ‘n’ roll op z’n alleropwindendst’.
 Gijsbert Kamer

Festivalinfo ***** ‘Beans & Fatback bewijst met With Skin Attached de beste Roots band van Nederland te zijn. De mix van country, blues en soul spettert zoals je het zelden hoort. With Skin Attached gaat hopelijk leiden tot een uitgebreide zegetocht langs de zomerfestivals en podia!’ Karst Jaarsma

Beans & Fatback - Live 
7 maart Where The Wild Things Are Festival 
21 maart Luxor Live, Arnhem
4 april 013, Tilburg
9 april Patronaat, Haarlem
12 april Victorie, Alkmaar
17 april EKKO Utrecht
5 mei Bevrijdingsdag 15:00 - 15:45 Leeuwarden, 19:30 - 20:15 Amsterdam

14 feb. 2014

Naar boven