Beginners begint opnieuw als Band of Beginners

Beginners begint opnieuw als Band of Beginners

Na conflict met Amerikaanse naamgenoot is (Band of) Beginners terug op Spotify

Na een conflict met een Amerikaanse naamgenoot besluit Beginners de bandnaam te wijzigen. In het vervolg gaat de Amsterdamse band van Susanne Linssen door het leven als Band of Beginners.

Beginners brengt in September het debuutalbum September Sunburn uit en trekt daarmee de aandacht van de Amerikaanse Beginners. De Amerikanen laten het er niet bij zitten en dienen gelijk een dubieuze klacht in bij Spotify. Prompt verwijdert de muziekdienst de releases van de Amsterdamse Beginners uit de catalogus. 

De naam Beginners is door beide bands vrijwel gelijktijdig in gebruik genomen en maakt de daarmee het merkenrecht voor dit soort zaken interessant. Identieke bandnamen leveren doorgaans geen problemen op, tenzij er een merknaam gedeponeerd is in de regio waar de band opereert. Dat was ten tijde van de klacht nog niet het geval. Ondanks dat Susanne Linssen, bijgestaan door merkenbureaus Signify en Onel, een goede zaak heeft, besluit zij over te gaan tot naamsverandering, zodat de muziek weer beschikbaar is op Spotify. 

Het album September Sunburn, en de nieuwe single Need To Sleep, is vanaf nu weer beschikbaar onder de bandnaam Band of Beginners. Ondertussen is Linssen te horen in de Hunkemöller-reclame en maakte muziek voor de Dokter Corrie show, een programma voor pubers over seksuele voorlichting. In het voorjaar volgen een nieuwe interactieve clip en een nieuwe serie shows.

Luister naar Band of Beginners op Spotify: Band of Beginners

13 dec. 2014

Naar boven