Bewilder brengt ode aan jaren '80 clips met video voor Forza (It Is)

Bewilder brengt ode aan jaren '80 clips met video voor Forza (It Is)

Zo'n 40 video's uit de jaren '80 passeren de revue in de nieuwe video van Bewilder. De video werkt als een popquiz met beelden van klassieke clips van Springsteen tot Run DMC.

Forza (It Is), al lange tijd de publiekslieveling tijdens de live shows van de band, is de nieuwe single van het album Dear Island. De track wordt al veelvuldig gedraaid op Radio 2 en 3fm en is genomineerd voor 3voor12's Song van het Jaar.

'It is done before' zingt frontman Maurits Westerik in Bewilder's Forza (It Is). En hoe! De eighties stonden natuurlijk bol van de compleet over the top-geacteerde video's. Bewilder doet er een kleine greep uit in hun nieuwe videoclip. Bijna dertig clips uit de jaren tachtig komen voorbij. Popquiz-materiaal noemt de band het zelf. Of inspiratie zelfs, want er komen ook genoeg helden in voor.  

Bekijk Bewilder - Forza (It Is) - Edit: Danny van der Wielen.
 

Bewilder is voortvarend van start gegaan na de doop van het debuutalbum Dear Island op Into The Great Wide Open.

De band werd gekozen tot Radio 2 Talent voor de maanden september en oktober met de single The Unknown. Het album werd album van de week bij 3VOOR12 en kreeg lovende recensie in landelijke dagbladen als de Volkskrant en Trouw en haalde de eerste plaats in de Vinyl Top 50 en verkocht al snel de eerste persing van het vinyl uit. De band speelde vervolgens bij o.a. De Wereld Draait Door, 3VOOR12 Radio, GIEL, Muziekcafe, De Staat van Stasse en BNN That's Live. De Utrechtse band kwam live op stoom in het voorprogramma van de Nederlandse tour van Saybia en uitgenodigd voor Crossing Border en De Nacht van NRC. De band vervolgt nu hun eigen clubtour, waarvoor onlangs data voor het nieuwe jaar zijn toegevoegd.

Live data Bewilder:
vr 27 nov: Leeuwarden - Asteriks *
wo 2 dec: Utrecht - HI-FI Klubben Sessie
vr 18 dec: Utrecht - Ekko *
vr 29 jan: Eindhoven - Effenaar
do 04 feb: Arnhem - Luxor Live
vr 05 feb: Amersfoort - Fluor
vr 19 feb: Nijmegen - Merleyn
vr 04 mrt: Emmen - Apollo
do 10 mrt: Den Haag - Paard van Troje
zo 20 mrt: Rotterdam - Rotown
do 7 april: Haarlem - Patronaat
* Met Douglas Firs

Bewilder:
Maurits S. Westerik zang, gitaar
Arjan Kamphuis gitaar
Bram Hakkens drums, zang
Jeroen Overman bas
Arjen De Bock toetsen, zang

www.bewilder.nl
twitter.com/bewildertheband
facebook.com/bewildertheband
instagram.com/bewildertheband

24 nov. 2015

Naar boven