Bewilder nieuwe EP en 3voor12 Award nominatie

Bewilder nieuwe EP en 3voor12 Award nominatie

Bewilder brengt EP Forza (It Is), Dear Remix uit - Debuutalbum Dear Island genonimeerd voor 3voor12 Award

Bewilder is de band met de lange adem. De single Forza (It Is) is met haar 24 coupletten een track die eindeloos mag duren. Op het eind van de live-shows kijkt de band ook niet op een minuutje meer of minder. Bewilder is dan een jaar na release nog lang niet klaar met debuutalbum Dear Island. Zo werd afgelopen week bekend dat Dear Island is genomineerd voor een 3voor12 Award, werd de band toegevoegd aan de line-up van Appelpop en komt Bewilder met de EP Forza (It Is), Dear Remix.

Forza (It Is), Dear Remix is een verzameling remixen en live mixen, zoals ze te horen waren toen de band met hulp met veel gasten een uur lang de single Forza (It Is) ten gehore brachten op 3FM. Op uitnodiging van 3voor12 ging Bewilder aan de slag en vroeg Spinvis, Pitto, Nuno dos Santos en Kypski een eigen interpretatie van de publieksfavoriet te creëren. Al deze vier mixen zijn nu via de digitale kanalen als Spotify, iTunes en Deezer beschikbaar.

Na een eerdere nominatie voor een Edison is de nominatie voor een 3voor12 Award, de shortlist voor de beste Nederlandse albums van de afgelopen 12 maanden, voor de band de kroon op het werk. De bekendmaking is op 22 september in Paradiso Noord in Amsterdam.

Sinds de release tourde de band langs vele clubs en festivals, van Into The Great Wide Open via Eurosonic Noorderslag naar Best Kept Secret. Met Appelpop sluit de band op 10 september haar festivalseizoen af. Maar Bewilder duikt dit jaar nog een keer de clubs in met een tour van oktober tot december, af te sluiten in Bitterzoet, Amsterdam op 17 december.

Tour data:
10 sep Appelpop - Tiel
7 okt Bibelot - Dordrecht
9 okt De Amer - Amen
14 okt Vera - Groningen
19 nov De Peppel - Zeist
3 dec Hedon - Zwolle
17 dec Bitterzoet - Amsterdam

8 sep. 2016

Naar boven