Debuutalbum Max Meser op 8 april

Debuutalbum Max Meser op 8 april

Releaseparty op 6 april in Paradiso Amsterdam!

Max Meser verhuisde van Barcelona naar Amsterdam en dat bleek een cruciale beslissing in het leven van de Nederlands/Spaanse Max. Hij werd getekend door [PIAS], bracht zijn eerste single Weak For Love uit en dit was het startsein van een nieuwe fase. Hij werd 3FM Serious Talent, verkozen als een van de talenten in de 'Spotify Spotlight On' 2016 campagne, speelde op Noorderslag en werd getipt door 3voor12 en NRC als een van de belangrijke talenten voor 2016. Ook mag hij de volledige tour met Douwe Bob mee als voorprogramma. Dit allemaal gebaseerd op één single. Nu is het tijd om zijn debuutalbum aan te kondigen. Op 8 april is het album 'Change' verkrijgbaar en op 6 april is de release party in Paradiso Amsterdam.

Max Meser is gaandeweg andere muziek gaan maken dan op zijn geboortegrond aan de Costa Brava. Als beste mondharmonicaspeler in de wijde omtrek lag het voor de hand om vooral blues te spelen. ‘Ik wilde toen zelfs een Little Walter tribute band beginnen,’ zegt hij verwijzend naar de blueslegende. ‘Maar in Amsterdam begon ik folksongs te schrijven.’ In de uitvoering schoof het steeds meer op richting sixties pop. Tegelijkertijd sluit het naadloos aan bij tijdgenoten als Jake Bugg en Miles Kane.

Het album 'Change' is geproduceerd door Matthijs van Duijvenbode (o.a Tim Knol en Douwe Bob) en het artwork is gefotografeerd door Tim Knol.

TOUR
6-apr-16 Paradiso, Amsterdam (Release Party)
8-apr-16 Doornroosje, Nijmegen (support Douwe Bob)
15-apr-16 Annabel, Rotterdam (support Douwe Bob)
21-apr-16 013, Tilburg (support Douwe Bob)
22-apr-16 Oosterpoort, Groningen (support Douwe Bob)
23-apr-16 Altstadt, Eindhoven
12-mei-16 Ekko, Utrecht
26 mei-16, Rotown, Rotterdam

PRE-ORDER
iTunes Pre-order
Platomania CD
Platomania LP
Bol.com CD
Bol.com LP
Kroese CD
Kroese LP

17 feb. 2016

Naar boven