Drukke zomer voor Tim Knol

Drukke zomer voor Tim Knol

Nieuwe single, festivals, Concertgebouw en theatershows

Na 65 theatershows in zijn eentje te hebben gedaan, staat voor Tim Knol de komende zomer weer volledig in het teken van spelen met zijn band. Met Soldier On, de titeltrack van zijn derde plaat als nieuwe single, is de band te zien op onder andere Oerol, Zwarte Cross en Welcome to the Village. Daarnaast nodigt Tim op woensdag 13 augustus zijn muzikale vrienden uit om in het Concertgebouw een eerbetoon te brengen aan de grootmeester van het lied, Bob Dylan.

Soldier On
De derde single is de titeltrack van Knols laatste album. Bij het nummer heeft de zanger zelf een videoclip gefilmd, geregisseerd en gemonteerd. Soldier On is het sleutelnummer van de derde plaat, met een steviger geluid en tekst die de plaat in een zin samenvat: een periode afsluiten en met volle kracht de toekomst tegemoet gaan.

Festivals
Het wordt een drukke festivalzomer. Naast een week op Oerol te spelen werkt Tim mee aan het festival dat The Common Linnets op 21 juni in het Twente Stadion organiseren, Tuckerville. Verder is hij naast muzikant ook officieel festivalfotograaf op Welcome to the Village en speelt hij op zaterdag 27 juli met zijn band op de Zwarte Cross. Ook speelt Tim op 3 augustus een dubbelconcert met Marike Jager in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Bob Dylan
Op woensdag 13 augustus organiseert Tim Knol een bijzondere avond in het Concertgebouw in Amsterdam. Op die avond nodigt hij zijn muzikale vrienden uit om een eerbetoon te brengen aan Bob Dylan. De line-up bestaat uit Nico Dijkshoorn, Anne Soldaat, Tangarine, Bent van Looy, Ernst Jansz, Roos Rebergen, Freek de Jonge, Admiral Freebee, Ivo Victoria, Jan Donkers, Marike Jager en Leo Blokhuis.

Gigs
In september vindt de eerste editie van Gigs plaats. Gigs is een rondtrekkend festivals langs elf grote Nederlandse theaters. Tim & band werken mee aan dit nieuwe concept, samen met onder andere Mr & Mississippi, Admiral Freebee, Tangarine en Kraak & Smaak. De kaartverkoop voor de shows is begonnen.

4 jun. 2014

Naar boven