FESTIVALAANBOD 2015 (update februari)

FESTIVALAANBOD 2015 (update februari)

Veel Boom! Agency bands beschikbaar voor het festivalseizoen 2015! Hier hebben wij alvast het laatste nieuws op een rijtje gezet! Boek ze nu voor jouw festival!

2015 is net op stoom aan het raken. Niet in de laatste plaats met nieuwe releases van Douwe Bob, zZz, Alamo Race Track, Bewilder en Green Hornet. Of wacht dacht je van net uitgebrachte platen zoals die van Band of Beginners of 'Move On' van Tangarine! En dan zijn daar The Miseries, Electric Tears en Beans & Fatback. Zij maken zich op om als een wervelstorm door festivalland te gaan.
En na de reunie van Daryll-Ann komen zowel Anne Soldaat als Paulusma met een nieuw album!

Hieronder hebben wij alvast het laatste nieuws op een rijtje gezet! Boek ze nu voor jouw festival!

DOUWE BOB

Hij heeft de songs, hij heeft de looks, hij heeft die kick ass band. Douwe Bob heeft een vaste plek in de muziekscene veroverd en hij pakt overal en altijd elk publiek in. Moeten we de hoogtepunten nog even opsommen? Pinkpop: ingepakt. Helikopterartiest 5 mei: check. Uitverkochte clubtour: tuurlijk. Radiohits: drie singles die niet van de radio af te slaan waren. De 3FM luisteraars hielpen Douwe aan een 3FM Award voor Beste Zanger van NL. Douwe heeft getekend bij Universal, waar zijn nieuwe album 15 mei uitkomt. Van dat nieuwe album verschijnt in januari zijn nieuwe single, een duet met Anouk "Hold Me". Hij gaat aan een nog groter publiek duidelijk maken dat we heel trots mogen zijn op zo'n bijzondere artiest als Douwe Bob.

VIDEO
Douwe Bob (& Anouk) - Hold Me

TANGARINE

Al vanaf hun twaalfde jaar maken de broers Sander en Arnout Brinks samen muziek. Ze werden in die tijd hevig beïnvloed door de folktraditie uit de jaren zestig. Nadat ze eerst regionale bekendheden in het noorden van Nederland waren geworden, maakten ze in 2012 een landelijke claim to fame als huisband van het massaal bekeken tv-programma De Wereld Draait Door. Eén van de hoogtepunten in de concertreeks die volgde, is ongetwijfeld het optreden op Lowlands 2014.

Tangarine heeft zojuist een succesvolle clubtour afgerond! Ze zullen zeker niet achterover leunen. Vanaf februari zullen ze in duo-setting de theaters in gaan met hun theatervoorstelling In Stereo.

Voor het festivalseizoen in 2015 zijn ze weer als band te boeken!

VIDEO
Tangarine - Move On (Live op Lowlands 2014)


zZz

Het Amsterdamse duo zZz is wereldvermaard om hun bezwerende en psychedelische orgelrock. Van de catwalks in Parijs tot raves in Moscow en een sexy mayo reclame in Japan. Muzikaal in te categoriseren tussen The Doors en een moderne versie van Suicide. Waar zZz zich ook vertoont, zij weet altijd het publiek in vervoering te brengen met hun hypnotische, massieve geluid en brute, intense live performances.Na vele tournees in de Verenigde Staten, Rusland, Europa en Japan en na diverse malen in de prijzen te zijn gevallen met originele, controversiële clips,verschijnt hun nieuwe album "Juggernaut" 28 februari 2015.

Tijdens Let's get Lost en Le Guess Who? was zZz alweer één van de hoogtepunten! 

3voor12 op Noorderslag 2015: "Het is bijna drie uur als zZz de 3voor12 zaal komt afsluiten, en de mensen zijn klaar om hun laatste energie reservoirs te legen. Meisjes op de eerst rij, jongens dwars over elkaartot het plafond. Lekker hoor." 

3voor 12 op Let's Get Lost: "Terug van weggeweest is een understatement , zZz zet een stomende set neer vanavond. De sfeer is broeierig in de Halfaf ateliers, er wordt gedanst en gezweet".

3voor12 op Le Guess Who: "Het echte gekkenhuis krijgen we voor onze kiezen bij zZz. Na 'House of Sin' en 'Ecstasy' ontstaat een wilde pit".

http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2014/Le-Guess-Who-2014/Le-Guess-Who-2014--de-top-20-volgens-3voor12.htmlTHE MISERIES

Tim Knol wilde het even helemaal anders doen. En begon met drie vrienden uit Hoorn een garagerockband. The Miseries. Ze schreven een stapel puntige, harde maar enorm catchy liedjes die doen denken aan The Ramones, The Saints en The Buzzcocks. Het begon afgelopen zomer op een paar kleine podia en leidde via ITGWO en Le Guess Who? naar Noorderslag. Daar liet de band zien terecht te zijn uitgenodigd voor SXSW in Austin, Texas. Garagerock in zijn puurste vorm. Begin april ziet de debuutplaat van The Miseries het levenslicht op Excelsior Recordings. Waarna de band zijn live-reputatie in Nederland meer dan waar gaat maken. Een half uur lang laten ze alles horen wat ze in huis hebben. Strak, hard en een feest om naar te kijken.

“The Miseries beste rockband op Noorderslag. *****” (Jan Vollaard, NRC)

3voor12 plaatste The Miseries op plek nummer 11 van hun top 30 van Noorderslag!

“Tim Knol laat met The Miseries een hele andere kant van zichzelf zien en die past hem prima. De felle liedjes zijn slim geschreven, bijna allemaal kort en krachtig en altijd een catchy hook.” (3VOOR12)

VIDEO
The Miseries - Skinflint BAND OF BEGINNERS

September 2014 is zowel meteorologisch als muzikaal een hoogvlieger. Met het verschijnen van debuutalbum September Sunburn raken Susanne Linssen (o.a. Hospital Bombers, Awkward I) en haar nieuwe band Band of Beginners een snaar die alleen maar harder lijkt te gaan trillen. 3v12 riep het al direct uit tot een van de meest veelbelovende albums van dit najaar. Met een albumpresentatie op Into the Great Wide Open is deze band begonnen Nederland te betoveren en op te tillen.
Met de band die de violiste samenstelde (o.a. leden Caesar en Johan), haalde ze een flinke dosis ervaring en energie in huis. Dit najaar volgen o.a. Crossing Border en een groot aantal shows met Moss. Kijk maar uit, they’ve only just begun. Volkskrant: ‘Susanne Linssen imponeert met vlotte gedreven gitaarliedjes met een fijn popgevoel die de jaren negentig en door vrouwen geleide bands als Bettie Serveert, Magnapop en The Breeders in herinnering roepen.’

NRC: ‘Hartveroverend’

OOR: ‘September Sunburn is een even aanstekelijke als ontwapenende plaat vol melancholieke maar ook luchtige, folky gitaarliedjes geworden…Een echte aanwinst voor het Nederlandse indielandschap.’

Incendiary: ‘Possibly the best pop record on Excelsior that label has released in a decade. Ridiculously catchy and clever.’

(live) ‘Linssen’s grabbed the flightiness of the Bombers and added a winning – timeless - twist to the sound as well as incorporating a brilliantly easy stage personality into the package; one that is comfortable with taking on any audience.’

VIDEO
Beginners - I Need To Sleep

ALAMO RACE TRACK

Alamo Race Track is terug! Na de succesvolle theatervoorstelling How Long is Now van Conny Janssen Danst en de internationaal gevierde voorstelling Lebensraum van Jakop Ahlbom is Alamo Race Track nu klaar voor de clubs en festivals! Dit bewezen ze door een aantal keren als special guest meegingen met Moss dit najaar. De nieuwe nummers smaakten naar meer! Het nieuwe album komt op 23 maart uit bij Excelsior Recordings en zal op 1 april worden gepresenteerd in Paradiso Noord/Tolhuistuin!

 Luister HIER alvast naar de eerste single Young Spruce and Wires van het album Hawks!

BEWILDER

Het gonsde een lange tijd, maar na september 2014 laat Bewilder ineens echt van zich horen. De eerste track Safe scoort gelijk vele YouTube-views en krijgt erg goede reacties. Na Safe volgen in het najaar nog 2 video’s tot in in het voorjaar 2015 het volledige album zal verschijnen. Alle tekenen lijken erop te wijzen dat Bewilder dé nieuwe naam gaat worden in 2015.

Kicking The Habit schreef over Safe: ‘In Bewilder vinden we welbekende namen uit de vaderlandse scene, zoals die van GEM-zanger Maurits Westerik. Verder op drums Bram Hakkens (o.a. Kyteman Orchestra) en muzikanten uit Wooden Saints en de band van Douwe Bob. Eerste single Safe is nu een feit: een nachtelijke, losjes gespeelde rocksong, die ontspannen drijft op een catchy gitaarriff.’

VIDEO
Bewilder - SafeANNE SOLDAAT

Al ruim twintig jaar kennen we hem. Als solo-artiest. Als lid van Daryll-Ann. Als sideman van Tim Knol. Als fabelachtig gitarist. En als schrijver van beeldschone liedjes.Soldaat is een household name en volgend jaar wordt hij vijftig 50. Wie zou hem dat geven. Op 13/2/15, verschijnt zijn vierde soloplaat op Excelsior Recordings. Een prachtplaat met een ander geluid, terwijl hij toch klinkt zoals alleen Aso dat kan. Deze keer niet in Amerika opgenomen, maar gewoon in Mokum. In kleine bezetting gaat Soldaat dit jaar voor de intieme podia. Waar zijn kunsten op gitaar nog beter tot zijn recht komen. En hij met zijn nieuwe nummers laat zien dat hij zeker tot een van de beste songschrijvers van Nederland gerekend mag worden. Vijftig jaar Anne Soldaat. We kunnen niet wachten op de volgende vijftig.PAULUSMA

Met de succesvolle Daryll-Ann reünie tour achter de rug, wordt het hoog tijd voor Paulusma's nieuwe werk. Op 17 november verschijnt zijn vierde album 'Pulling Weeds' bij Excelsior. Gruiziger en venijniger dan op zijn eerdere platen, staat hij met zijn band garant voor een dynamische rock show. Ook komt er ongetwijfeld ouder Daryll-Ann werk voorbij.
Pulling Weeds wordt terecht met veel enthousiasme ontvangen. Leest u even mee:

- Parool kopt "NEDERLANDSE ROCKPLAAT VAN HET JAAR*****"

- OOR zegt: "Voortreffelijk album dat zich kan meten met het sterkste werk van Daryll-Ann" 

- Dagblad van het Noorden: "de beste Nederlandse rockplaat van dit jaar*****"

- Volkskrant: "een prachtig uitgebalanceerd album****

- Nieuwe Revu ****

- NRC: "Veelzijdige plaat met scherpe randjes.****"

- Popmagazine HEAVEN: "Pulling Weeds paart internationale allure aan oer-Hollandse nuchterheid, en dat blijkt een gouden combinatie te zijn." Cijfer: 9 

- Kindamuzik: "Hij trekt op zijn uitstekende nieuwe plaat Pulling Weeds, die bol staat van de ideeenrijkdom en variatie, af en toe fel van leer met fijne gitaarcresendo's."

En mocht dit niet overtuigend genoeg zijn dan kun je het zelf bekijken. Hij deed een weergaloze minuut bij De Wereld Draait Door. Kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=kCnf5OQXS1gGREEN HORNET

Na zeven lange jaren zijn de mannen van Green Hornet terug en beter dan ooit. Begin 2015 komt hun nieuwe album uit op Excelsior Recordings.

Deze godfathers van de Nederlandse garage en ontsporende rock & roll zijn de pioniers die het beloofde land lieten zien dat bands als DeWolff, Birth Of Joy en Shaking Godspeed konden ontginnen. Green Hornet speelde door heel Europa, onder andere op een desastreus verlopen tour met de sleazy rhythm & blues-legende André Williams, bracht een handvol albums uit en sloeg geen festival over. Nu, zeven jaar later, is de wereld veranderd, maar Green Hornet weet dat één ding altijd blijft: de honger naar wilde, intense rock & roll, volledige onderwerping en de drang verder te gaan dan gezond voor je is.ELECTRIC TEARS

Electric Tears, het nieuwe combo van oer-Johanlid Niels de Wit, maakte twee jaar geleden een vliegende start. Niels had medeveteraan Bas de Vries en debutante Els van Tol in de kroeg gerekruteerd en na 5 keer oefenen en 4 optredens in 3 maanden was de single Bloodshed Eyes daar al, 2 minuut 12 puike powerpop die de band prompt op de Noorderslag deed belanden. Alle aandacht in de pers ten spijt besloten de Elektrieke Traantjes vervolgens onder te duiken, versterking te vinden in de vorm van gitarist Joost Botman en nummers voor een hele LP te schrijven; die LP is ondertussen af en komt er snel aan en zal uitkomen op Excelsior, natuurlijk. “Pop! Maar dan hard en snel! En soms zacht en langzaam!” is hoe de heren en dame Tears hun muziek omschrijven. Anderen zeggen: SqueezeReigningSoundTeenageFanclubCostello. Wij zeggen: ga ze zelf horen en zien!

VIDEO (PREMIERE!!)
Electric Tears - Hate Your TelevisionBEANS & FATBACK

De afgelopen twee jaar zijn glorieus gebleken voor Beans & Fatback. Het album ‘With Skin Attached’ wist zowel critici, festivalbezoekers en platenkopers te overtuigen.

De Volkskrant gaf de plaat het hoogst haalbare aantal sterren en noemde de plaat ‘Onverbiddelijke rock ‘n’ roll op z’n alleropwindendst die kan zich meten met vijf-sterren rock-‘n-rollplaten zoals die onlangs door Jack White en de Black Keys zijn uitgebracht.’.

Een uitgebreide festival en club-tour volgde met als hoogtepunt het Lowlands optreden. ‘Anno 2014 is Beans & Fatback uitgegroeid tot een act van formaat, een onverbiddelijke rock n roll machine die meedogenloos elk publiek platspeelt.’

VIDEO
Beans & Fatback - Use Me (bijna 360.000 x bekeken!)LOCO LOCO DISCOSHOW

De Loco Loco Discoshow schuurt, kraakt, raakt, beukt, lacht, lult, ramt, draait, danst en dendert al jaren door festivalland, waaronder Zwarte Cross, Pinkpop en Lowlands. Niks moet, alles mag, als het maar gezellig is! De meest eigenzinnige djs van Nederland zorgen voor het ultieme feest met verrassende muziekstijlen en interactie met het publiek.

Maar de Locos haken ook in op de trend dat festivalbeleving steeds meer op de vierkante meter plaatsvindt. Daarom zijn ze afgelopen jaren regelmatig te zien geweest op festivals in een eigen feesttentje met een dagvullend programma vol nieuwe onzinnige onderdelen en feestelijke gastartiesten, waaronder festivals als Oranjebitter, Klomppop, Wish Outdoor en natuurlijk in hun befaamde Loco Royale tent op Paaspop. Bel of mail gerust om een programma op maat te krijgen voor jouw festival!

VIDEO
Loco Loco Discoshow - Paaspop 2013 Aftermovie

2 feb. 2015

Naar boven