FESTIVALMAILING 2014 *** UPDATE ***

FESTIVALMAILING 2014 *** UPDATE ***

Er is sinds de laatste festivalmailing weer van alles gebeurd! Bekijk hier het laatste nieuws. 

TIM KNOL is gestart met zijn solo theatertoer waarmee hij 65 theaters aandoet tot 2 mei. Daarna gaat Tim Knol met z'n nieuwe, ijzersterke band het beste van zijn drie platen laten horen op de festivals. Dat zijn een aantal megahits en ijzersterke nieuwe nummers.

DOUWE BOB is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid en doet 5 Bevrijdingsfestivals. Scoorde door zijn optreden bij Serious Request een heuse hit met "Stone Into The River". En zijn debuutalbum "Born In A Storm" staat nog steeds stevig in de hoogste regionen van de albumcharts.

MOSS verschijnt 21 februari met alweer hun 4de album "We Both Know The Rest Is Noise". De eerste single daarvan "She's Got A Secret" staat alvast op de playlist bij 3FM.

TANGARINE zijn inmiddels een vaste waarde bij DWDD aan het einde van elke maand. Voor het komende festivalseizoen zijn ze te boeken met hun energieke band, of als duo.

MEMPHIS MANIACS sloten 2013 af met een tot de nok toe gevuld Klokgebouw in Eindhoven. In 2014 dendert de Memphis Maniacs locomotief door met nieuw materiaal en een nieuwe adembenemende show.

BEANS & FATBACK 3voor12 zegt over hun show op Welcome To The Village, "Beans & Fatback is een liveband waar zelfs The Black Keys en Jack White nog een puntje aan kunnen zuigen". Van daar dat Beans inmiddels ook al bevestigd zijn voor het eerste grote festival van het jaar 'Where The Wild Things Are'.

SKY PILOTS is een nieuwe opwindende Nederlandse rockband met smoel, smaak en sterke liedjes. Het debuutalbum van SKY PILOTS verschijnt 7 april bij V2. Hun show op Noorderslag was meteen het visitekaartje voor het komende festivalseizoen.

THE UPSESSIONS toeren al jaren onafgebroken, van Granada tot Servie en van Kopenhagen tot Zwitserland, op alle grote reggae en ska festivals. Festivalsavers dus, nu met blazers. Op 9 mei gaat de nieuwe Upsessions-plaat verschijnen featuring Lee Perry!

LOCO LOCO DISCOSHOW zijn eigenzinnige dj's die met verrassende muziekstijlen en interactie met het publiek zorgen voor het ultieme feest. Een vaste waarde op festivals als Paaspop en Zwarte Cross.

----------------------------- >>

TIM KNOL

Met een nieuwe plaat en een nieuwe band wist Tim Knol afgelopen najaar Nederland met gemak te overtuigen van zijn nieuwe koers. Na een uitgebreide solotour langs de theaters is Tim Knol klaar om, bijgestaan door zijn nieuwe, ijzersterke band, het beste van zijn drie platen te laten horen op de Nederlandse festivals. Dat zijn een paar megahits en vooral heel veel steengoede nieuwe nummers. Meer band, minder singer-songwriter. Neil Young meets Wilco meets Daryll Ann. Soldier On!

RECENSIES
Volkskrant (****): ‘Minder singer-songwriter, meer bandgeluid. De liedjes onderstrepen dat de 21-jarige debutant uit 2010 op zijn 24e echt tot wasdom is gekomen. Days was consolidatie, Soldier On een sprong vooruit.’

Dagblad van het Noorden (*****): ‘De elf juweeltjes zijn op het eerste gehoor simpele liedjes, maar ze zijn melodisch zó sterk en steken zó allemachtig knap in elkaar.’

OOR: ‘De glimlach verschijnt meteen en wordt alleen maar groter. De liedjes klinken gelaagder, melodieuzer en meer uitgebalanceerd dan op zijn eerdere werk. Het enige punt van kritiek is dat met 37 minuten het album eigenlijk te kort is.’

VIDEO

----------------------------- >>

DOUWE BOB

Douwe Bob en zijn dampende band pakken moeiteloos elke zaal en elk festival in. Van Oerol tot Pinkpop en van de Oosterpoort tot de Mezz, overal waar Douwe komt is het feest en veelal uitverkocht. Aan zijn zegetocht komt voorlopig geen eind. Tijdens het IDFA ging de documentaire Whatever, Forever over Douwe in premiere en deze werd op 11 januari uitgezonden. (Kijk de documentaire hier terug!)

Binnenkort volgt er nog veel meer goed nieuws en hebben jullie de versie van Stone Intp The River met orkest al gezien? Douwe Bob is een uitzonderlijk talent waar we heel trots op mogen zijn.Op 5 mei is Douwe Bob ambassadeur van de vrijheid en zal hij per helikopter meerdere bevrijdingsfestivals aandoen!VIDEO

----------------------------- >>

MOSS

Het nieuwe Moss-album We Both Know The Rest Is Noise is af en verschijnt op 21 februari a.s. Nog voor de zomer zullen er de nodige clubshows gedaan worden om zodoende geheel en al klaar te zijn voor een groteske zomer. Speelden in 2012 op hoofdpodium van zowel Lowlands als Pinkpop. De muziek doet een nieuw hervonden optimisme vermoeden na het donkerdere album Ornaments. We Both Know The Rest Is Noise heeft de originaliteits- en experimenteerdrift waar Ornaments om is geprezen gecombineerd met de frisheid en het songwriters-vakmanschap van doorbraak album Never Be Scared / Don't Be a Hero.

Wij kunnen niet wachten!VIDEO

----------------------------- >>

TANGARINE

Tangarine bracht eerder dit jaar het album Seek & Sigh uit op Excelsior Recordings en betoverde elk publiek op festivals als Oerol, De Wereld Draait Buiten, Into The Great Wide Open en Songbird. Inmiddels kent heel Nederland Tangarine ook als huisband van DWDD. Kortom: er is veel te doen om de broers en het lijkt alleen maar meer te worden.

In februari en maart 2014 volgt nog een clubtour waarvan alle 15 shows inmiddels volledig zijn uitverkocht!

Tangarine zijn in 2014 beschikbaar voor de festivals, met hun energieke band, of als duo.

RECENSIES
De Volkskrant over Seek & Sigh: "De twaalf akoestisch getoonzette liedjes zijn stuk voor stuk wonderen van samenzang. (...) Keer op keer verbaas je je erover hoe knap de stemmen van Arnout en Sander elkaar aanvullen."

NRC: "Als de één gevoelvol uithaalt, draait de ander er nog wat emotie omheen, alsof ze tegen elkaar opbieden in leed en ervaring. Tangarine is een dubbele troubadour."VIDEO


----------------------------- >>

MEMPHIS MANIACS

De live mash-up band Memphis Maniacs heeft een bijzondere staat van dienst voor een band zonder album, label, of airplay en staat inmiddels alom bekend als een solide garantie voor een massaal feestende festivalweide.De mash-up meesters hebben afgelopen seizoenen laten zien waar ze het best in zijn: als headliner of afsluiter een uitzinnige festivalweide naar adem doen happen. Gegarandeerd rock&roll spektakel en een show van internationaal niveau waarbij de grenzen tussen genres, entertainment en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen.In 2013 besloot de band de lat na het festivalseizoen nog wat hoger te leggen en organiseerde de Memphis Maniacs Mash-Up Invasion in het Eindhovense Klokgebouw. Ruim 3500 fans waren getuige van een avondvullend spektakel inclusief een twee uur durende Maniacs show met diverse special guests (waaronder Marco Roelofs en Will Rendle van Will & the People). In 2014 dendert de Memphis Maniacs locomotief door met nieuw materiaal en een nieuwe, adembenemende show waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, entertainment en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen!VIDEO----------------------------- >>

BEANS & FATBACK

2013 is een glorieus Beans & Fatback jaar gebleken.
Het album ‘With Skin Attached’ wist zowel critici, festivalbezoekers en platenkopers te overtuigen.

De Volkskrant gaf de plaat het hoogst haalbare aantal sterren en noemde de plaat ‘Onverbiddelijke rock ‘n’ roll op z’n alleropwindendst die kan zich meten met vijf-sterren rock-‘n-rollplaten zoals die onlangs door Jack White en de Black Keys zijn uitgebracht.’.

Ook live was het een jaar van formaat. Een uitgebreide festival en club-tour volgde met als hoogtepunt het Lowlands optreden.
‘Anno 2014 is Beans & Fatback uitgegroeid tot een act van formaat, een onverbiddelijke rock n roll machine die meedogenloos elk publiek platspeelt.’

Een aantal nummers van het With Skin Attached album zijn te horen in diverse Amerikaanse series, waaronder Suits en Helmlock Grove. In Nederland verscheen Use Me in een Campigna Campagne en stopte Antoinette Beumer 2 Beans & Fatback tracks in haar laatste bioscoophit Soof.

‘Come And Get It’ is de 1e single van 2014. Daarna volgt een limited 45 inch. release van twee onuitgebrachte tracks op het Tender Record label van Tim Knol.

RECENSIES
Elpee-Groningen - ‘Eén van de beste live dingen die we dit jaar zagen. Met vlag en wimpel geslaagd op alle fronten! Schitterende plaat.’

De Volkskrant*****: ‘With Skin Attached kan zich meten met vijf-sterren rock-‘n-rollplaten zoals die onlangs door Jack White en de Black Keys zijn uitgebracht. Onverbiddelijke rock-‘n-roll op z’n alleropwindendst.‘

3voor12- ‘Beans & Fatback reanimeert retro in de Vera. Het vervloekte woord krijgt weer betekenis.’

3voor12 - ‘Even ligt de Groene Ster niet bij Leeuwarden, maar diep in de Mississippidelta. Beans & Fatback is een liveband waar zelfs The Black Keys en Jack White nog een puntje aan kunnen zuigen.’

BuzzFeed (NY) - "8 New Blues Rock Bands You Need To Hear": #2 Beans & Fatback

File Under -  ‘Met With Skin Attached heeft Beans & Fatback zich definitief op de muziekkaart gezet.’

Festivalinfo - 'Beans & Fatback bewijst met With Skin Attached de beste Roots band van Nederland te zijn. De mix van country, blues en soul spettert zoals je het zelden hoort.’VIDEO----------------------------- >>

SKY PILOTS

Het werd tijd ook. Eindelijk weer eens een goede Nederlandse rockband met smoel, smaak en sterke liedjes. Je kent ze nog niet, maar dat gaat zeker veranderen. SKY PILOTS are ready for takeoff. Muziek maken ze met het vizier op heden én verleden, met een grote mond en een nog veel groter hart. Duijf, Robin Berlijn, Kees Schaper en Mano Hollestelle werken al een jaar in stilte aan hun debuutalbum dat begint maart bij V2 verschijnt. Kijk hier de recensie van hun optreden op Noorderslag! Dat liegt er niet om!

"Met een dozijn catchy nummers wordt het publiek vakkundig om de vingers van de piloten gewonden."

VIDEO


----------------------------- >>

THE UPSESSIONS

Feest! 60’s Reggae, Ska en Soul!! Hier zijn the Upsessions; energiek, pompend, strak, vol humor en gekleed in hun kenmerkende groene trainingspakken. Lowlands, de Zwarte Cross en zalen als de Melkweg,Paradiso en de HMH gingen al plat. Net als ieder festival in het buitenland. Daar weten ze het al; the Upsessions touren al jaren onafgebroken, van Granada tot Servie en van Kopenhagen tot Zwitserland, op alle grote reggae en ska festivals. Niet voor niets ook wel bekend als ‘the Festivalsavers’.....nu met blazers!!

Op 9 mei komt er een nieuwe Upsessions-plaat featuring Lee Perry!!! Gevolgd door een Europese tour!

VIDEO


----------------------------- >>

LOCO LOCO DISCO SHOW

Komend jaar zijn de meest eigenzinnige dj’s van Nederland weer op veel festivals te vinden. Fijne feestplaten, vette partyknallers, verrassende muziekstijlen en interactie met het publiek zorgen voor het ultieme feest. Maar deze veelzijdige mannen zijn ook te boeken als gastheren/presentatoren van je festival of samen met Maxim Hartman om ‘Lekker te gaan dansen’ (http://youtu.be/aF-Wh54-aMg). In alle gevallen; stilstaan is onmogelijk.New York Times: The Gods of fun!

The Sun: Assholes but what a great party.

Telegraaf: Als je dit niet leuk vind, hang jezelf dan maar op

Oor: 5 sterren voor drie helden

VIDEO


 

 

3 feb. 2014

Naar boven