Green Hornet, Godfathers van de vaderlandse garagerock terug met nieuw album

Green Hornet, Godfathers van de vaderlandse garagerock terug met nieuw album

Green Hornet, Godfathers van de vaderlandse garagerock eindelijk terug! Never Enough uit op 16/10, daarna op Sleaze Express tour met zZz & The Deaf.

Op 16 oktober verschijnt Never Enough, het tweede album van Green Hornet op Excelsior Recordings. Het is al de vijfde langspeler van deze godfathers van de Nederlandse garagerock. Al sinds halverwege de jaren negentig speelt Green Hornet in de toen nog buitengewone bezetting van (Philicorda-)orgel, gitaar en drums. Green Hornet bleef in zijn lange bestaan stug zijn eigen muzikale koers varen en die ging meestal stroomopwaarts. Daarmee maakten de mannen het zichzelf niet makkelijk. Maar juist daarom vormt Green Hornet nu inspiratie voor een nieuwe generatie garage- en rock & roll-bands.

De haren langer, de hoofden doorgroefder en de illusies van de jeugd afgeschud. De wereld mag veranderd zijn, voor Green Hornet staat één ding eeuwig overeind: de onstilbare honger naar wilde rock & roll, volledige toewijding en de drang verder te gaan dan gezond is.

Op Never Enough wentelt Green Hornet zich in zompige moerasrock, smerige soul, hoekige punk, B-film orgelinstrumentaaltjes and a whole lotta fuzz. Vet en agressief, maar vooral soulful, intens en uitgekleed tot op het bot. Het lastigste van die plaat opnemen? Het net zo goed te laten klinken als wanneer deze godfathers van de Nederlandse garage live spelen!

Sleaze Express
Op 22 oktober houdt Green Hornet Never Enough ten vuurdoop in rockhol Vera in Groningen. Meteen daarna springen de mannen samen met zZz en The Deaf op de Sleaze Express: een trein zonder wagons, maar met drie stomende locomotieven. Deze drie van de smerigste bands uit de Nederlandse garagerockscene denderen straks door het land om twaalf zalen omver te blazen!

November
Do 12 W2 Poppodium - Den Bosch
Vr 13 Gebouw-T - Bergen op Zoom
Za 14 Muziekgebouw - Maastricht
Vr 20 De Victorie - Alkmaar
Za 21 Gigant - Apeldoorn
Do 26 Luxor Live - Arnhem
Vr 27 Fluor - Amersfoort
Za 28 Asteriks - Leeuwarden

December
Wo 2 VERA - Groningen
Do 3 Tolhuistuin - Amsterdam
Vr 4 Paard van Troje - Den Haag

www.greenhornet.nl
www.facebook.com/greenhornetband

30 sep. 2015

Naar boven