Jubelend ontvangst Michelle David's Gospel Sessions Vol. 2

Jubelend ontvangst Michelle David's Gospel Sessions Vol. 2

Releaseshows in Schellingwouderkerk uitverkocht

Een titel als ‘The Gospel Sessions Volume 1’ heeft de belofte van een Volume 2 in zich. En hoera, die is er nu. De plaat is inmiddels lovend ontvangen door de pers met 4 sterren recensies in o.a. Het Parool, Volkskrant en Dagblad van het Noorden en het optreden op Paaspop eindigde hoog in 3VOOR12's Top 20 van het festival. De plaat is deze week Album van de Week bij NPO Soul & Jazz op Radio 2. Gisteravond speelde het gezelschap de single My Praise bij De Wereld Draait Door. Daarnaast speelt de band in het voorprogramma van Jools Holland in Paradiso aanstaande zaterdag.

De Volkskrant: "The Gospel Sessions Vol. 2 is opnieuw een prachtig doorleefd klinkend en smaakvol geproduceerd gospelsoulalbum, zoals die ook internationaal te weinig worden gemaakt."

‘We zijn een paar decennia opgeschoven in de tijd’, zegt Onno Smit, Wat muzikaal betekent dat er meer percussie, strijkers en een orgel zijn toegevoegd. Was het debuut ook een ode aan pioniers als Sister Rosette Tharpe, nu staat The Gospel Sessions op de schouders van bijvoorbeeld Sam Cooke & The Soul Stirrers en de Womack Brothers.

‘Wat zou er gebeuren als we de gospel zouden strippen van alle franje’, vroegen gitaristen Paul Willemsen en Onno Smit (bekend van Lefties Soul Connection en Beans & Fatback) zich twee jaar geleden af. Het antwoord was ‘The Gospel Sessions Volume 1’, een plaat die ze in 2014 met zangeres Michelle David maakten en waarmee ze de essentie van de soul raakten.

Het gejuich en gerinkel wat op dat album ontbrak, keerde terug in de glimmende recensies en de extatische reacties van het soms uitzinnige publiek in de zalen, kerken en op de festivals waar ze speelden. ‘Grandioos’, oordeelde Oor. ‘Het Woord is Rock ’n Roll geworden’, jubelde de Leeuwarder Courant. ‘Album van het jaar’, vonden de luisteraars van NPO Radio 6.

Volume 2 is behalve muzikaal rijker, ook nog meer de plaat geworden van Michelle David. Er staan nummers op die bij haar leven horen, zoals de bewerkte traditional ‘Tradewinds’. ‘Mijn eerste solo in de kerk’, herinnert de in North Carolina geboren, en in New York opgegroeide David zich. ‘Ik was vijf jaar oud. Het kwam ineens weer omhoog tijdens de opnamesessie van de tweede plaat. Ik had er jaren niet meer aan gedacht, maar ik zong het zo weer.’

Voorlopige tourdata:

wo 06 apr: Amsterdam - Paradiso @ Schellingwouderkerk - UITVERKOCHT
do 07 apr: Amsterdam - Paradiso @ Schellingwouderkerk - UITVERKOCHT
wo 13 apr: Hoorn - Het Huis Verloren
zo 01 mei: Sneek - Noorderkerk
zo 08 mei: Vlieland - Here Comes The Summer

5 apr. 2016

Naar boven