Michelle David & The Gospel Sessions brengen de Gospel Extravaganza naar Paradiso

Michelle David & The Gospel Sessions brengen de Gospel Extravaganza naar Paradiso

Bekijk de video van nieuwe single Gonna Be Alright

Michelle David & The Gospel Sessions hebben al menig kerk in Nederland bekeerd met de live-shows rond de release van The Gospel Sessions albums. Afgelopen zomer moesten ook de grote festivals er aan geloven. Na Lowlands kwam Into The Great Wide Open en daar sloten The Gospel Sessions onder aanvoering van Michelle David het festival af met The Soul & Gospel Extravaganza.

Het moest er natuurlijk van komen. De Grote Zaal van Paradiso is op 8 april weer een Grote Kerk wanneer Michelle David en The Gospel Sessions daar de mis leiden. Verwacht een avond met veel soul en gospel en ook vele gasten. Kaarten zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Ondertussen is er een video bij de nieuwe single Gonna Be Alright, die al veelvuldig op Radio 2 te horen is. De video is opgenomen tijdens het optreden op Lowlands, eind vorige maand. Bekijk ook de sessie die de groep opnam voor VPRO 3VOOR12, onlangs uitgezonden door Vrije Geluiden op NPO1.

“Wat zou er gebeuren als we de gospel zouden strippen van alle franje,” vroegen gitaristen Paul Willemsen en Onno Smit (bekend van Lefties Soul Connection en Beans & Fatback) zich twee jaar geleden af. Het antwoord wasThe Gospel Sessions, Vol. 1, een plaat die ze in 2014 met zangeres Michelle David maakten en waarmee ze de essentie van de soul raakten.

Het gejuich en gerinkel keerde terug in de glimmende recensies en de extatische reacties van het soms uitzinnige publiek in de zalen, kerken en op de festivals waar ze speelden. “Grandioos,” oordeelde Oor. “Het Woord is Rock ’n Roll geworden,” jubelde de Leeuwarder Courant. “Album van het jaar,” vonden de luisteraars van NPO Radio 6.

Met het nieuwe album – The Gospel Sessions, Vol. 2 – en de bijbehorende tour zijn The Gospel Sessions een paar decennia opgeschoven in de tijd, ze staan nu op de schouders van artiesten zoals Sam Cooke & The Soul Stirrers en deWomack Brothers.

3 okt. 2016

Naar boven