Michiel Romeyn, Rene van ’t Hof en Peer Mascini in clip Moss

Michiel Romeyn, Rene van ’t Hof en Peer Mascini in clip Moss

Moss met nieuwe single Unilove naar clubs en festivals

Deze week verschijnt Moss’ tweede single Unilove, afkomstig van het in februari verschenen We Both Know The Rest Is Noise. De acteurs Michiel Romeyn, René van ’t Hof en Peer Mascini schitteren in de begeleidende videoclip. De band vervolgt later deze maand hun tour langs clubs en grote festivals.

Voor het maken van de video, deden acteur Michiel Romeyn (Jiskefet, Alles Is Liefde) en regisseur Luuk Bouwman inspiratie op door goed te kijken naar videoclips uit de jaren negentig. Bouwman: “Veel van die clips zitten vol met vaag surrealisme en loze symboliek. We wilden een clip maken met een fictieve indie-rock band die hun eigen werk bloedserieus neemt, maar met één bandlid die zijn rol niet helemaal begrijpt.”

Laatstgenoemde bandlid is Michiel Romeyn. “Ik had liever rockster willen worden. Dat is nu wel duidelijk,” zegt Romeyn. De acteur is fan van het nieuwe Moss-album. Na de opnames van Unilove pakt Romeyn het liefst snel door: “Nu voor alle andere nummers van de plaat nog een clip maken”.

René van ’t Hof (Flodder, Matterhorn, Plan C) is de frontman van band en lijkt te knipogen naar Thom Yorke (Radiohead) en Bono (U2). Daarnaast is Peer Mascini (Melkunie reclames, Blind Date) te zien op drums en en Bram Swarte op bas (Malle Pietje en de Bimbo’s, Local Spastics). Regisseur Luuk Bouwman is filmmaker en muzikant. Hij maakte verschillende documentaires en videoclips ondermeer voor zijn eigen band Aux Raus. Moss en Bouwman werkte eerder samen voor de opname van een '3VOOR12 Presenteert Moss' die Bouwman regisseerde en de videoclip van The Hunter.

Ondertussen begon Moss afgelopen weekend aan hun voorjaarstour voor het album We Both Know The Rest Is Noise. Moss speelt in clubs in Brussel, Utrecht, Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Breda. Daarnaast is de band bevestigd voor de festivals Paaspop, Best Kept Secret, De Wereld Draait Buiten en Welcome To The Village. 

20/04 PAASPOP - SCHIJNDEL
25/04 LIFE I LIVE - DEN HAAG
30/04 TIVOLI DE HELLING - UTRECHT
04/05 ANCIENNE BELGIQUE - BRUSSEL (BE)
08/05 VERA - GRONINGEN
09/05 DOORNROOSJE - NIJMEGEN
10/05 MEZZ - BREDA
11/05 PARADISO - AMSTERDAM
21/06 BEST KEPT SECRET - BEEKSE BERGEN
06/07 DE WERELD DRAAIT BUITEN - AMSTERDAM
18/07 WELCOME TO THE VILLAGE - LEEUWARDEN

13 apr. 2014

Naar boven