Tangarine met nieuwe single en video Things Go Like This Anyway

Tangarine met nieuwe single en video Things Go Like This Anyway

Tangarine met nieuwe single en video Things Go Like This Anyway Jarig duo deelt eerste track van nieuw album There and Back

There and Back is het nieuwe album van Tangarine dat op 23 september verschijnt. Uitgerekend vandaag, op de verjaardag van de tweeling, komt het duo met de eerste single en video van dat album: Things Go Like This Anyway.

Het nieuwe Tangarine-album is opgenomen in de studio van Calexico, samen met John Convertino en Joey Burns, de oprichters van deze roemrijke Amerikaanse band. Tangarine presenteert het album in TivoliVredenburg Utrecht op 8 oktober. Speciaal voor deze gelegenheid vormen de oprichters van Calexico, John en Joey deze avond de ritmesectie van Tangarine.

Het afgelopen jaar zijn Sander en Arnout Brinks intensief met de twee Amerikanen opgetrokken. Na een aantal gezamenlijke optredens in Nederland reisde Tangarine af naar de Calexico-studio in Tucson, Arizona om daar samen met John en Joey There and Back op te nemen. Ook de sublieme geluidstechnicus Craig Schumacher (The Jayhawks, Calexico, Neko Case, Amos Lee) werkte aan het album mee.

Het gevolg hiervan is de beste muziek die Tangarine ooit maakte: bezielde folk en americana, gedrenkt in verwondering en melancholie. Inclusief close harmony, een smekende pedal steel, her en der wat strijkers, een heerlijk gedempt-droog drumgeluid, en nog steeds de opgetogen, ontwapenende sound die Tangarine typeert.

16 aug. 2016

Naar boven