Tangarine op tour met jubelend ontvangen nieuw album

Tangarine op tour met jubelend ontvangen nieuw album

Releaseshow There and Back in TivoliVredenburg, Utrecht eenmalig met albumproducers Joey Burns en John Convertino (Calexico)

There and Back, het nieuwe album van Tangarine is nu uit, geproduceerd door John Convertino en Joey Burns - de oprichters van de roemrijke Amerikaanse rootsband Calexico. Een plaat vol bezielde folk en Americana, gedrenkt in verwondering en melancholie. Inclusief close harmony, een smekende pedal steel, her en der wat strijkers, een heerlijk gedempt­ droog drumgeluid, en nog steeds de opgetogen, ontwapenende sound die Tangarine typeert.

John en Joey zullen Sander en Arnout Brinks eenmalig bijstaan in TivoliVredenburg op 8 oktober. Daarna gaat Tangarine op tournee langs de clubs en in het theater. Maar nu alvast prachtige recensies. Zoals die 4 sterren in de Volkskrant en De Telegraaf schreef: “There and Back onthaast op unieke wijze. Niet alleen omdat maar weinig Hollanders zich zo laten onderdompelen en aanvullen, maar vooral omdat het bijna geen van allen lukt een eigen draai te geven aan muziek die aan de andere kant van de wereld wordt gemaakt.”

De single Things Go Like This Anyway is al veelvuldig op de Nederlandse radio te horen, waaronder Radio 2. De band was al te gast bij Nooit Meer Slapen op Radio 1 en bij Muziekcafe op Radio 2, met optredens bij onder andere De Wereld Draait Door (NPO1) en Spijkers met Koppen (Radio 2) in het verschiet.

Het afgelopen jaar zijn Sander en Arnout Brinks intensief met de twee Amerikanen van Calexico opgetrokken. Na een aantal gezamenlijke optredens in Nederland reisde Tangarine af naar de Calexico-studio in Tucson, Arizona om daar samen met John en Joey There and Back op te nemen. Ook de sublieme geluidstechnicus Craig Schumacher (The Jayhawks, Calexico, Neko Case, Amos Lee) werkte aan het album mee.

08/10 • TivoliVredenburg, Utrecht - Release show w/ Calexico’s Joey Burns & John Convertino
15/10 • Patronaat, Haarlem
06/11 • Apollo, Emmen
10/11 • Luxor Live, Arnhem
12/11 • Burgerweeshuis, Deventer
13/11 • De Stam, Joure
27/11 • Mezz, Breda
22/12 • Gebouw T, Bergen op Zoom

Vanaf februari 2017 gaat Tangarine op tour langs de Nederlandse theaters. Voor alle data, check de website van de band: thisistangarine.com.

28 sep. 2016

Naar boven