The Deaf, zZz en Green Hornet denderen als The Sleaze Express door het land!

The Deaf, zZz en Green Hornet denderen als The Sleaze Express door het land!

All aboard for the Sleaze Express!

Houdt uw kaartjes bij de hand, want dit najaar dendert de Sleaze Express door de Lage Landen! Drie van de smerigste bands uit de Nederlandse garagerockscene stappen samen op de trein om als een stelletje Grote Boze Wolven een zaal bij jou in de buurt omver te blazen. Over welke drie vieze, vuile, vuige bands hebben we het?

The Deaf
Na twee te gekke platen en een ontelbaar aantal shows in binnen- en buitenland is The Deaf allang niet meer “het side project van”, maar wel de retestrakke trots van Speed Beatstad Den Haag. Met liefde voor gruizige 60’s garage, maar zonder in retrofetisjisme te vervallen, scheuren Spike, Miss Fuzz, Kit Carrera en Midnight Mau zich een weg door hun keiharde en catchy repertoire, van je Toot, Whistle, Plunk, Boom!
The Deaf “Rides In, Rolls Out"

zZz
Het duo zZz (spreek uit zoals de Fransen “jazz” zeggen, maar dan zonder “ja”) laat met hun tandem van drums en orgel al meer dan tien jaar over heel de wereld het zweet uit de poriën spuiten en van de plafonds omlaag gutsen. Pompend, galmend en geilend wekken ze met hun mix van punk en krautrock de doden tot leven en laten ze dan dansen tot ze er weer dood bij neervallen. Ook verkopen ze er Fiat Punto’s en Japanse mayonaise mee!
zZz “Juggernaut” 

Green Hornet
Het Groningse Green Hornet speelt sinds halverwege de jaren negentig van den vorigen eeuw bluesy garage, dwars als een ui en heter dan een bos uien. In oktober verschijnt op Excelsior hun vijfde plaat, ‘Never Enough’, een langspeler vol zompige moerasrock, smerige soul, hoekige punk, B-film orgelinstrumentaaltjes and a whole lotta fuzz. Het lastigste van die plaat opnemen? Het net zo goed te laten klinken als wanneer deze godfathers van de Nederlandse garage live spelen! --- De Sleaze Express is een trein zonder wagons, maar met drie stomende locomotieven! Wanneer ze welk station aandoen zie je in de treintijden hieronder. All aboard! All aboard for the Sleaze Express!
Green Hornet “I’ll Testify” 

TOURDATA:
do 12 nov: Den Bosch - W2 Poppodium
vr 13 nov: Bergen op Zoom - Gebouw-T
za 14 nov: Maastricht - Muziekgieterij
vr 20 nov: Alkmaar - Victorie
za 21 nov: Apeldoorn - Gigant
do 26 nov: Arnhem - Luxor Live
vr 27 nov: Amersfoort - Fluor
za 28 nov: Leeuwarden - Asteriks
wo 02 dec: Groningen - Vera
do 03 dec: Amsterdam - Paradiso Noord / Tolhuistuin
vr 04 dec: Den Haag - Paard van Troje

26 jun. 2015

Naar boven