THE MISERIES PRESENTEERT EERSTE VIDEO VAN SINGLE SKINFLINT

THE MISERIES PRESENTEERT EERSTE VIDEO VAN SINGLE SKINFLINT

BAND NAAR EUROSONIC NOORDERSLAG EN BUITENLAND 

Op de laatste dag dat The Miseries in de studio aan hun plaat werken, presenteert de band hun eerste video. Skinflint duurt slechts 100 seconden, de eerste single van The Miseries op Excelsior Recordings, van het in maart te verschijnen titelloze album.Rauwe, puntige garagerock die op momenten doet denken aan grootheden als The Ramones en The Saints. De stop-motion clip is gemaakt door Alpaca Animations uit Groningen, die de afgelopen tijd ook clips maakten voor Meridian Brothers, The Limanhanas en Beverly. Bekijk de video hier. 

In de MI5 Studio in Hoorn legt de band op dit moment de laatste hand aan hun titelloze debuutplaat. Het album verschijnt eind maart bij Excelsior Recordings. Rond de release van de plaat zijn er tourplannen in Nederland, België en de Verenigde Staten. Later in het voorjaar doet de band de rest van Europa aan.

Volgende week zijn The Miseries een aantal keer te zien op Eurosonic-Noorderslag. Op donderdag speelt de band om 20.00 uur in de officiële ESNS pop-upstore FTTB. Vrijdag opent de band Negersonic in VERA. Zaterdagmiddag speelt de band een instore in Plato Groningen voor ze ’s nachts hun opwachting maken in de 3voor12-zaal op Noorderslag.

De Hoorns/Amsterdamse garagerockband The Miseries bestaat uit Kees Schaper, Melle Boersma, Tim Knol en Eric Lensink. Na tien jaar geleden al eerder samen te hebben gespeeld besloten zij vorig jaar hun eerste liefdes weer op te pakken, punk en powerpop. Dit resulteerde in een uitverkochte single op Tender Records en een aantal overdonderende festivalshows met een debuutplaat en buitenlandse ambities als gevolg.

Alpaca Animations uit Groningen is een jong animatiebureau, bestaande uit Martine Rademakers en David Lamain. Ze maken handgetekende videoclips en deden dit afgelopen jaar voor bands en dj’s van over de hele wereld. Hun clips kregen aandacht op oa Stereogum en Gorilla vs Bear. Een verzameling van het werk van Alpaca Animations is te zien in de FTTB pop-up store op Eurosonic-Noorderslag.

8 jan. 2015

Naar boven