The Miseries presenteren debuutalbum op Eerste Paasdag in Bitterzoet, Amsterdam

The Miseries presenteren debuutalbum op Eerste Paasdag in Bitterzoet, Amsterdam

The Miseries, het garagerockproject van Tim Knol, presenteren op 5 april hun titelloze debuutplaat met een show in Bitterzoet in Amsterdam.

Het album, dat verschijnt op Excelsior Recordings, ligt vanaf 3 april in de winkels. Voorafgaand aan de release toert de band door Amerika met shows in New York, Los Angeles en het prestigieuze showcasefestival SXSW in Austin, Texas. 

Het debuut van The Miseries werd opgenomen in de thuisstad van de band, Hoorn. In de MI5 Studios werd het twaalf nummers tellende, dertig minuten durende debuut ingespeeld en gemixt. De plaat werd gemastered door Joe LaPorta van Sterling Sound in New York. Viktor Hachmang, die eerder het logo voor The Miseries maakte en ook voor o.a. New York Times en Zeit Magazin illustreert, tekende voor het artwork van de plaat. 

Na succes in Nederland, met shows op Le Guess Who? en Eurosonic Noorderslag zetten The Miseries hun zegetocht voort over de grens. Na een tour door Amerika, waar de band naast een officiële showcase op South By South West ook speelt in New York en Los Angeles, zijn er optredens in België geboekt en is er een Zuid-Europese tour in de maak.

The Miseries is het garagerockproject van Tim Knol. In de band wordt hij herenigd met twee vrienden uit zijn eerste band, drummer Kees Schaper en gitarist Melle Boersma. Eric Lensink, toetsenist is Knol zijn vaste begeleidingsband en mede-eigenaar van de MI5 Studios, maakt als bassist het viertal compleet. Samen maken zij energieke maar melodieuze powerpop met referenties aan bands als The Replacements, The Saints, The Ramones en Pavement.------ Op zondag 5 april, Eerste Paasdag, wordt het album gepresenteerd in Bitterzoet in Amsterdam. Canshaker Pi en DJ Psycho Dad (BE) zorgen voor de verdere muzikale omlijsting. Kaarten à €10,- zijn vanaf zaterdag 28 februari te koop via de Paradiso-website.

27 feb. 2015

Naar boven